03 Disember 2014

WW

Salam

Ptg semalam balik kije singgah kedai kwn  kat Bandar Puteri...Kemudian berjumpa seorang perempuan   dgn anak lelaki...Mcm kenal..nk sebut nama  ..x sebut juga...siap sembang...

Kemudian aku ask kwn aku tu...kenal ke Mr. Ricky...Siti..jawabnya...aku pun tnya lg..Siti? aah..Siti Sarah....laaaa.... aku pun panjang   sebutt laaaa... sbb dia x sombong...senyum...aku pula   x kenal...kat luar mmg cantik...kurus kecil orangnya..itu la aku...mmg payah nk kenal orang kat luar... yg kelakar aku tanya psal anak...kalau awal2 dh tahu Siti Sarah...aku tahu la juga dia dh ada sepasang anak..dan2 aku nyanyi lagu kesetiaan   depan dia...kmudian nk tnya ..ok x suara aku...hahahaha..kalau x petir d langit...banjir kilat terjadi..tahu la tu....hahahaha

Btw...xde gambar dia...letak gambar dgn hans je la....ni dh lama..g lunch kat Istana Budaya...

01 Disember 2014

Seminggu lepas

Salam...
Minggu lepas adalah minggu mencabar...dalam kesibukan aku dilanda demam seminggu...tapi xdapat mc...so..bertabah la aku datang kerja dengan tiada semangat.....balik jer rumah....terbaring....kemudian belum pun lagi aku sembuh sepenuhnya...kedua² anak aku pulak demam.....huhuhuhuuh....mama...mama...mama...merengek....nasib makan ubat cepat..terbaring jer...

 Kemudian...sabtu baru ni...bibik balik bercuti sebulan....so..ingat nak hantar taska...kemudian agen yang selalu ambil maid tu offer maid sementara pulak...mulanya aku tak nak...sebab xpe la...aku tak kisah sangat...tapi husband aku....fikir..dah alang² budak dua ni demam....baik ambil je maid sementara....so...dia kata ambil je la..aku gak mudah....sebab budak² xsihat...aku fikir xpe la...sebab nak hantar taska..xadil juga..kan anak orang pulak jangkit...dulu aku ambil maid pun sebab anak aku selalu sakit..xbaik²...alasan lain..husband aku selalu outstation...

Hantar maid kat port klang...lepas breakfast sana..terus balik...jumpa lagi 30hb....kalau xde masalah apa² dan semuanya dipermudahkan....sebab ambil maid ni....perkara tak dijangka akan berlaku...tapi setakat ni..maid aku alhamdulillah okey....kalau apa² masalah pun kadang fikir positif je la....selama 2 tahun bersama sebelum ni pun...terlebih terkurang....kadang nak sempurna sangat pun xboleh juga...

Kisah Jumaat pulak...balik keje tu..hujan lebat dengan kilat...sekali rumah aku kena kilat....habis 2 buah tv..kat hall satu dan bilik tidur utama...wassalam...dengan rekorder astro sekali out...electric gate sekali xberfungsi...apakan daya....duit kena keluar lagi ...dalam keadaan begini...benda yang tidak dijangka...ada hikmahNYA ....fikir baik² je....

So...tv baru dah sampai semalam....kat rumah aku tersadai 3 buah tv....satu tv lama dah tersadai...kini tersadai lagi 2 buah tv....tapi kena tunggu astro dulu datang..baru boleh tgk.. tv ni boleh tukar ke 3d...internet...aku pun xtahu sangat..yg aku tahu..boleh buka tgk gambar dah....tapi tahu je la suami aku...nak connect ke vga la...kualiti hdmi la....gitu..gini..sampai pening budak tu...panggil yg salesman tu..datang explain..xboleh juga....last²..dia buat sendiri....kalau nak menjual dengan suami aku barang² electronik atau gajet..pastikan betul² tahu spesifikasi ...sebabnya..kalau tidak....banyak la bersoal jawab....

Dan....dalam bulan disember ni juga..akan ada trip family sebelah husband aku...drive dari kl ke utara kemudian ke phuket dan krabi.....InsyaAllah by 19 disember kemudian  24hb balik kampung.....nasib budak² aku siap buat passport 5 tahun....penuhhhh gilerr imigresen....

Beza gambar..baby 3 bulan dengan usia 3 tahun.....okey la....hari ni dah 1 dec....nak apply cuti siap²....mood cuti dah datang.....






21 November 2014

Doa

Salam Jumaat..

Sumber: FB Motivasi diri
Semoga hari ini lebih baik dari semalam....Selamat menjalankan tugas semua...yang bercuti bersama family, hati-hati di jalan raya.....

20 November 2014

Tukar cover

Salam..

Kasih sayang suami kadang² datang dari pelbagai bentuk....Kadang nak buat kejutan....memang terlebih sungguh kejutan..Ada orang boleh request...nak apa...aku..xsuka request....tapi kalau terdesak...tolong bayar expenses aku pun cukup la....hahahaha

Biasa weekend, aku mmg guna kereta suami aku jika nak keluar...sebab kereta aku siap isi ngv jumaat...siap parking cantik...so..aku tahu..suami aku nak kemana²...even nak g beli barang dapur pun..konfem ajak aku..hampir 10 tahun kahwin..aku dah tahu sangat...jadi...setiap kali aku guna...aku isi minyak kereta dia..so untung pihak dia la juga kan...

Last week aku keluar.....tetiba dia call....entah mcm mana..dia rajin pulak..g order untuk tukar cover car seat aku....ikut mata aku..masih elok dan cantik sangat lagi...tapi dimata dia...dah buruk benar....isk..isk...isk...x pe la...dia bayarkan....lepas ni aku nak request la...tapi bila aku request..xdapat pulak...gitu la..gini la...
So semalam..dia suh aku balik awal...dan pergi terus kedai tu untuk tukar....3 jam nak siap...dia datang ambil aku untuk balik rumah dulu sementara siap....kemudian lepas dinner baru g ambil semula kereta...terpksa la semalam balik awal....


Dah cabut kerusi depan....proses pun bermula...

Tu..aku tgk..masih elok lagi....tapi dimatanya....xsesuai....huhuhu...kadang..aku pun xfaham....lelaki ni...cthnya aku beli baju sendiri or dapat hadiah ...mata aku cantik benar dah....dimata dia x cantik...dah berapa kali...dia xsuka..terus dia cakap.."abg xsuka la ...pakai baju ni..." akhirnya baju tu x aku pakai ...kdg aku nak cakap pun xsampai hati takut dia terasa....baju ni org hadiahkan....org tu bukan org lain...mak aku sendiri....tapi...aku pakai juga...tunggu dia outstation ...

Ni..datang nak tgk mamat ni buat kerja..


Pagi tadi..parking...baru aku dapat snap gambar ni...terima kasih atas pemberian ini...kan xbersyukur pulak...huhuhuhu....jika nak bagi apa² lagi lepas ni..harap bincang dulu...boleh aku request sesuaikan dengan harga dulu...hehehhehee


19 November 2014

Tayar dan maintenance

Salam,

Menjaga maintenance kereta bukan saja kepada servis setiap cukup tempoh masanya. Kita juga harus menjaga keadaan tayar, dan alert kepada sebarang perubahan yang mencurigakan. Bukan pasangan saja kita kena alert..kereta juga begitu...hehehhee

Memandangkan kereta yang selalu kita gunakan, kita sudah pasti tahu akan perubahan² yang secara perlahan apakah yang tidak kena dengan kereta tersebut. So, baru² ini aku dapat rasakan perubahan ketara yang melibatkan stereng ada yang tidak kena bila mengambil selekoh. Kemudian bila mengisi angin tayar kereta, tiga tayar okey dan satu tayar seperti ada masalah. Untuk memastikan, satu tayar lagi samada betul² okey atau tidak, aku ke stesen minyak yang lain untuk mengisi angin. Maybe pam tu rosak..tayar kereta aku okey je...hehehehhehe nak menyedapkan hati...

Bila sahih tidak kena, aku mmg segera menghantar ke klinik tayar....Aku suka ke kedai tayar di Pusat bandar Puchong ni sebab servisnya mmg cepat...mesra dan boleh dipercayai. Tayarnya pun harga okey la....Kedai ini buka setiap hari...sehingga jam 7 mlm..Kecuali ahad sehingga jam 2 petang... aku xde share pun dengan kedai ni..bukan iklan apa ni...

So...Setelah dinasihati, aku pun dah lupa...bila tukar tayar ada buat balancing atau tidak..kemudian tak silap aku , mmg ada buat tukar absorber...rupanya..bila buat ni...aku sepatutnya buat balancing semula...tetapi aku x buat... 

 
Aku tak pandai pun nak tgk ni...tapi mamat yang buat ni...mmg explain details dan sungguh²...sebelum dia buat...dia bagitau..apa sepatutnya...apa yang tidak patut....yang aku suka dengar, bila dia kata " u nak buat kedai mana² pun boleh....tapi u sendiri kena tahu dan faham....jangan mudah semua serahkan kepada mereka jalankan tugas....bla ...bla..bla....lagipun kereta aku ngv....berat kat belakang...nak kena guna spring yang bagus dan tahan lasak.....


Tapi sebelum dan selepas buat ni...memang beza sangat².....aku nak pecut sikit xde hal....xde la ketar gegar semua stereng kereta aku......jika tak ambil tindakan segera....kesannya..tayar kereta cepat botak...so...nak kena tukar tayar kereta....berapa tu.....padahal mmg aku baru tukar...nasib xteruk sangat..


Ini adalah alamat kedai ni...So...pastikan  kereta anda pun berada dalam keadaan baik... Bila habis bayar kereta..duit tetap kena simpan untuk maintenance dan keadaan yang tidak dijangka....

18 November 2014

Iyyan

Salam
Sebelum bergerak ke perhimpunan bulanan...ada ruang masa sedikit sementara menunggu...meh la citer pasal Iyyan..

Iyyan ni mmg manja sgt2 dgn aku berbanding Ayyil... nk kena mkn suap..tido nk kena temankan sampai betul2 tido...kalau tidak... baru aku masuk bilik 5 minit..dgr dia buka pintu balik nk kena temankan dia semula  dlm bilik dia... penakut dh mmg sah...Ayyil xde hal...duduk atas kat sorang2 xde hal...

Alhamdulillah   dia mula sekolah start 3 tahun di smart reader....cuma masa Jun tahun ni...pengetuanya   sakit dan terpaksa tutup smart reader cawangan puchong jaya..boleh transfer bandar puteri...tapi Iyyan dah start awal...so bg peluang dia rest dulu...namun papanya ajar apa yg patut mengikut buku diberikan.

Now...dia dh bnyak tanya yg pelik2...antara soalanya...bila iyyan 50 tahun..mama umur brape tahun..bila kita mati..kita pegi mana mama....dan mcm2 lagi.... kalau pasal game...dia refer papanya....mamanya hanya tahu candy crush...hahahaha...

17 November 2014

Birthday Celebration

Salam Isnin...

Sekarang musim hujan..dah rasa macam di pantai timur...bulan December ni balik kampung...harap semuanya ok...Btw hari sabtu 8hb hari tu dapat jemputan dari Columbia Asia Hospital Puchong..Sebab Ayyil kan dilahirkan di sana...so..birthday bulan November disambut bersama kanak² lain yang lahir di sana...

Masa otw tu..Ayyil ni ada buat perangai sikit...so kena marah..muka masam.....aku kat belakang..diam je...saja
Kemudian..bila dah sampai...aku pujuk dia..tegur...saja..nak test yang biasanya bila merajuk..hujung² mesti meleleh punya..

Akhirnya.....memang drama air mata...masa ni nak ambil dia.nak ajak keluar kereta..xpe la Ayyil...olololo..Jom cepat kita ke training room columbia asia..dah lambat ni..


Kiranya sambutan birthday ni x ramai sangat..namun tetap meriah..ada makanan simple²..ok la kan...aku pun xde la bajet nak makan sangat...


Kemudian ada la aktiviti simple....ok la...2 jam habiskan masa di sini..jimat belanja ..hahahha..kejam betul....

By 26 November ni..baru genap 3 tahun anak mama....dah banyak karenah dan banyak ragam...tapi antara Iyyan dan Ayyil...nampaknya Iyyan lagi manja dan terlebih manja...sapa adik sapa abg ....hehehhe

13 November 2014

SIKAP DAN PERANGAI MENJENGKELKAN

SIKAP DAN PERANGAI MENJENGKELKAN


1.  Anda sedang beratur untuk bayar di cafe dalam Q yang panjang. Tetiba datang kawan orang yang beratur dihadapan anda dan beratur bersama-sama. Anda cuba bersikap positif...Mungkin bayar sekaligus. Kemudian datang lagi seorang. Positif lagi. Bila tiba di kaunter, masing-masing membayar secara berasingan. 

A - Anda rasa nak marah
B - Anda positif saja
C - Anda tegur
D - Buat tak tahu jer dan lupakan


2. Anda sedang memandu kereta dilaluan tengah. Kenderaan menyusur dari kiri...tanpa sabar² terus ke laluan anda menyebabkan anda terpaksa menekan brek secara mengejut. Apa perasaan anda?

A - Lesen P. Biarkan
B - Hon kuat²
C - Bagi lampu
D - Biarkan je la...Tekan je brek


3. Anda menerima panggilan telefon dari seseorang yang tidak mengenali dan menawarkan pelbagai tawaran. Anda menolak dengan baik. Tetapi selagi x menerima dan say yes, tak habis² memaksa.

A- Anda letak saja telefon
B- Anda tengking dan marah
C- Anda diam tanpa menjawab apa pertanyaan.
D - Jangan angkat terus.

4. Anda menerima telefon dari seseorang. Terus mengugut anda mengatakan nama anda adalah sebagai rujukan bagi orang yang anda kenali namun tanpa anda ketahui. Kononnya dia adalah lawyer, nak datang sita barang rumah ..nak lelong barang. Cakap pun dengan kurang ajar.

A- Anda letak je telefon
B- Anda refer pada yang arif
C- Anda refer pada orang yang kenali tu
D- Anda maki balik lawyer tu.

Semalam hari stress aku. Dengan keje yang berlambak, mmg aku xde masa nak melayan call. Situasi pertama, aku nak je aku tegur. Aku tak kisah pun jika kau nak bersama kawan..nak tumpang kawan ke...nak beratur dengan kawan ke. tapi bayar sekali la..tu baru adil..banyak lagi orang beratur belakang. 

Situasi kedua....aku dah biasa....sebab dah memandu hampir 18 tahun... aku x sempat brek dan kiss kereta yang menyusur tu...siap ...

Situasi ketiga, penat dah aku nak melayan. Aku pun tak nak kurang ajar....senang aku cakap..terima kasih je la..letak.

Situasi keempat....aku mmg tak pernah menerima call orang yang kurang ajar. Orang yang letak nama rujukan aku pulak mmg aku kenal. Tapi tak mengaku bila aku tanya untuk apa semua...kata orang lain pulak dia jaminkan untuk beli barang ..sedihhhhhh aku....dah la aku stress..banyak keje xsiap..hari² balik lambat...sampai bawa mimpi aku punya keje xsiap....bangun pagi terus ingat...mcm aku ni jusa pulak...buat² 10 kali edit...lepas tu je aku jumpa kawan aku yg berjawatan dalam polis....minta tlg dia....pada lawyer tu...lepas dapat contact hamba Allah yg buat rujukan tu...siap bagitau dan mengadu..siapa yang kurang ajar dengannya dan nak report polis. silakan.....siap sebut..koperal ke ? selalu pandang orang kat bawah kan...pangkat bawah² kan...aku tak kan bagitau sapa dia..pangkat apa...sebab jangan nak pandang diri tu hebat sangat.... tahu terduduk kan bila seorang yang betul² polis soal siasat....muhasabah diri boleh..

Tak pe..dugaan dan cabaran sentiasa ada....


12 November 2014

Zaman Teknologi

Salam...
Hari rabu..pagi² ni mood happy....tengah ambil aura² positif....fikir yang baik²...walau kadang² aku pun datang pelbagai perasaan malas.....bosan....tapi hakikatnya kena mencari hikmahNYA...jadi sajikan dengan gambar Ayyil..


Zaman teknologi...gajet mmg tidak dapat dipisahkan...

Puas dalam ipad...bertukar ke pc pulak...botol susu yang pasti teman setia..


03 November 2014

Jalan ² IOI Mall

Salam..

Kebetulan sabtu malam aku g Ioi Mall..jarang ke sana sebenarnya..dekat..tapi jemmm...senang g giant kinrara..sebab parking free...aku boleh tolak troli....santai²...nak balik...senang...tapi memandangkan nak ambil gambar untuk Iyyan...kedai gambar yg ada Ioi Mall je la..so..terpaksa la ke sana..sambil tu pandai husband aku...dia kata...raihan pilih la baju...kita belikan baju untuk raihan ok...amboi...jarang dia sebut...dia suh sangat aku pilih..aku nak pilih pun...xtahu...kalau aku balik Dungun..aku g pasar malam.hari khamis.. di sura gate...seronok aku nak pilih baju...so...aku pun setuju la g Ioi Mall..sebab ada alasan aku kena pegi...kalau x...biar dia je la pegi..


Aku nak shopping...senang aku ada list...ni..bila x plan..aku xtahu nak beli yang mana..

 

Seingat aku..time pregnant..aku mmg suka Scarlet...

Sambil² tu..baru aku perasan...si ayyil ni....excited dia nak g Ioi....selipar lain sebelah...alahai...sabar je la...tapi bila aku tegur..selamba dia je...


Ingat habis bergaya la tu...aku xtahu nak nangis ke nak gelak....xkuasa aku nak g beli selipar baru...esok² aku tunjuk gambar ni..baru dia tahu..hahahhaa

Kemudian nak g beli groceries sikit...aku ingat nak ambil tisu royal gold ni...lepas tu iyyan sound " mama...ambil tisu scott sudah..mcm tahu jer...scott murah sikit....aku pandang husband aku...dalam hati " mesti dia suka la tu..anak dah pandai buat penilaian bandingkan harga....hehehhe


Bila nak balik dalam jam 10 lebih tu..ramai sangat orang beratur nak bayar tiket..so husband aku bagitau..bawak la iyyan dengan ayyil g tengok kat pet shop...sambil tunggu dia..boleh la..layan 


Iyyan dan Ayyil mmg suka sangat dengan kucing..aku je xtahan...suka jugak..tapi malas part nak menjaga...konfemnya jika nak bela..aku kena uruskan...


Tengok dari luar..dapat bergambar pun jadi la...tu pun ada juga sebut.."mama, jom bela kucing....mmmmm..



02 November 2014

Tahniah Noorhana

Salam..

Hari ini..hari istimewa buat adik aku yang bongsu...Noorhana..Selepas mengharungi pelbagai cabaran dan dugaan akhirnya berjaya menggenggam ijazah...23 tahun yang dulu..sewaktu ibuku berusia 43..kami adik beradik tidak menyangka..ibuku akan mengandung lagi..Masa melahirkannya..nurse di HKT berkata dengan ibuku "Makcik dah tua...dah² la beranak...jaga cucu je la"...Menangis air mata ibuku...masa tu...mmg family kami susah...ramai yang ingin mengambil dan menjaga Noorhana...termasuklah doktor yang menyambutnya..iaitu doktor Noorhana...

Jadi...namanya diberi sempena nama doktor Noorhana...namun sesusah mana kami masa itu..biarlah kami bersama... Namun dia adalah yang bertuah antara kami..sejak sekolah dia dapat biasiswa..sehingga ke peringkat ijazah..sewaktu sekolah rendah..bila ayah aku menjemputnya dari kelas..kawan²nya panggil...."Hana..atuk kau dah datang... namun..ayah aku hanya tersenyum...kawannya...ayah dan ibu masih muda...lagipun Hana bongsu...

Mulanya dia seakan kecewa bila ayah dan ibuku tidak dapat hadir...bukan kerana apa..ayahku dan ibuku pun sudah tua.namun semangat hati mereka berkongsi kegembiraan tetap ada...Yang penting kasih sayang dari kejauhan tetap utuh diiringi dengan doa..Kami sama² meraikannya...kami yang sentiasa bersama saat suka ..duka...gembira dan menangis...walau masing² ada tanggungjawab tersendiri...namun kami adik beradik...sentiasa bersama saat susah dan senang...

Tahniah Hana...Bersama kakakku aini dan ju..









31 Oktober 2014

Kawan

Salam...
Hari ni  jumaat...lunch panjang... mata aku mcm ada gam...jika duduk area putrajaya..aku dah pecut balik tido..sebab aku mmg jarang tido waktu lunch..tapi aku ngantuk sangat ditambah malam semalam aku asyik jaga sebab ayyil demam..aku bawa masuk dalam bilik sekali...so..dengar suara dia sikit je..aku dah bingkas bangun..tido ayam...

Aku nak bercerita..teringat sorang pernah tanya pada aku...kenapa aku boleh masuk dengan semua orang..berkawan dengan semua orang..ada org xboleh masuk dengan orang ni...tapi kau boleh..mcm mana?
Sebenarnya..bila berkawan..kita tidak boleh nak kawan ikut kehendak kita..tapi kita kena faham cara kita bagaimana...pemikiran kita..jangan ada pertembungan yang ketara...mcm aku..mmg kdg x boleh nak masuk juga...tapi jgn cari sesuatu yang boleh mengaitkan untuk berpanjangan berurusan..contohnya...jika kawan jenis ajak makan ...tapi asyik kita jer yg kena bayar...dah selalu kena..xpayah dah la makan sekali...setiap kali dia ajak..bgtau la alasan yang munasabah... sebab kita kena fikir diri sendiri juga dari menjaga hati orang lain..

Ehsan : google
Menjaga hati orang pun ada limitnya... kalau orang yang mulut laser...xpayah la nak bergurau berlebihan dengannya..tu pun jika kita jenis terasa...sekali laser...terbakar hati kita.. ..mcm aku masuk telinga kanan..kuar telinga kiri..kalau kita jenis sentap sampai langit ke tujuh..xpayah la nak bergurau sangat... kalau orang yang jenis pinjam duit pun begitu....dulu aku senang nak bagi pinjam duit..tapi lama²....kita kena fikir juga...kita tak membantu dia pun...lagi kesiankan dia ada...usaha malas...pastu nak berhutang...nak duit cara mudah...melainkan btul² memerlukan... tapi hutang walau 1 sen pun...tetap hutang... 

Sama juga kawan yg buat bisnes...aku mmg x menonjolkan dikalangan kawan² apa yg aku buat..walau apa bisnes kawan aku buat..aku support..xnak beli xmengapa...tapi xpayah la cakap mahal...murah..ramai je kawan aku contohnya buat shaklee... aku support..walau aku ahli sendiri...kdg ada yg nak order...aku beli dengan kawan aku je..tapi harga ahli...stok banyak..xkan aku nak jadi pesaing dia...sebab dia bermodal..aku kedekut sikit..sebab tahu kemampuan aku...xberduit sangat nak buat stok..hahahha...kalau banyak order baru order sendiri...dalam group wasap..kdg kawan² ni...dah la xnak beli...siap cakap..xmakan vitamin mahal la..luar negara la...jika tak berminat...xmengapa...tapi support kena bagi la pendapat aku....

Ok la..lain kali sambung...banyak keje pulak...nanti chit chat lagi....selamat berhujung minggu kawan..aku xsabar nak balik jam 4.30 ptg ni...sebab esok sabtu..hahhaa....kiss sikit...


29 Oktober 2014

Bye melaka

Salam
Dah balik dari Melaka.. Walau menginap hotel best...dapat makan   sedap belaka... tapi yang paling best...dapat balik rumah dengar anak2 buat bising..dgr mereka gaduh walau serabut tapi tetap terapi bg saya yg rindukan anak... papanya? rindu juga..hahaha..

26 Oktober 2014

Terima kasih kawan...

Salam..

Ptg ahad ni hujan...best pulak dapat duduk rumah santai2... harap esok masih cuti...tapi esok dah bekerja..... huhuhuhu..nak cuti..sila ambil cuti sendiri....hehhehhee...tapi esok aku ke melaka sehingga rabu... debor juga... sebab aku ni suka bekerja dengan orang biasa2.... yg xde protokol....kalau nak kena ikut protokol..benda yg boleh buat..jd xboleh..sebabnya nak semua perfect...jadinya aku panik tetiba ada yg tidak kena.....dah la..tan sri...datuk seri...ahli suruhanjaya..pegawai 48 ke atas hadir mesyuarat tu...so selepas  28hb......baru rasa tenang..ni 1st time bahagian aku handle...selepas ni setiap bulan kena handle...sebelum ni bahagian lain uruskan dan selepas penstrukturan semula bahagian aku kena ambil alih...ramai juga kawan2 aku bertukar disebabkan diarahkan kerana gred jawatan ditukar...sedih...aku pun xtahu mcm mana sehingga december ni...

Semalam..aku jumpa kawan lama....sorry pada zayadi..3 kali miss call xjawab...last week mmg minggu sibuk...ayah mertua aku datang rumah pun..aku balik jam 9 mlm dari opis...kemudian friday pun aku lambat sedikit..aku xdapat sembang sangat....sabtu aku jumpa zayadi...zayadi keje di bawah mindef kat sarawak...dia kawan baik satu opis azmi husband kawan aku su masa hkl..dulu masa g sarawak, aku jumpa zayadi ni..tiap kali datang semenanjung..mmg dia ni bawak buah tangan...sampaikan aku rasa  bersalah...dia nak datang xbagitau..alih2....dia bawak mcm2....aku segan la..ikan terubuk la..kek lapis sarawak la...tiap kali call....dah ada kl... sekurangnya aku bagi kerepok lekor ke..baru la sistem barter ..hehheheh

Kebetulan azmi outstation australia, aku pun dengan su g jumpa dengan zayadi...nak ambil barang2...ajak anak su sekali teman...husband aku nak temankan ayah mertua aku pulak ada hal...zayadi nak ke kuantan pulak pagi ahad..ptg sabtu aku ada kelas...nak x nak..pagi sabtu aku kena juga jumpa zayadi dengan su.. 

Otw pegi tu ada accident kat mrr2...aku janji by 10.30 jumpa kat ukay perdana..dah terlambat...nak buat mcm mana..aku g ambil su dulu..kemudian g jumpa kat restoran Mek kat ukay perdana ... makan mee celup...sebab aku kenyang.. xhabis...tapi sedap ....next aku g ukay perdana..aku nak rasa lagi..

Btw terima kasih banyak2 zayadi....family zayadi ni baikkkk sangat2...isterinya....pun...dah lama xjumpa...asyik tanya..bila nak turun sarawak....InsyaAllah... nanti kitaorg plan trip ke sarawak...mula2 aku jumpa dia..aku takut...hahahhahha....mcm taiko....tapi sebenarnya....baikkkkk ...dalam hati ada taman...


okey la..aku nak g umah k.yan pulak ni...dah balik haji..dia pun msg aku...datang la..datang la...alhamdulillah..ngeeeee......pssttt..aida..kita ni dah lama janji..xjumpa2......hahahhaha...tunggu aida bersalin....akak datang visit aida k....


19 Oktober 2014

Antara berani sebenarnya takut..tapi dalam takut ada berani..

Salam..

Supaya nak bagi aku mengantuk..aku fikir baik menulis mlm ni...mlm td tido jam 2.30 pagi..pastu pagi td jam 10.30 hingga  jam 9 mlm..baru setel urusan aku...bz nauu mcm YB...kebetulan adik lelaki aku datang mlm td..so sembang la...mcm2....aaaaaa......naik bulu roma nak citer...terus xleh tido mlm td..dan baru je hantar dia balik naik bas kat putrajaya sentral...

Citernya gini..bulan Sept. hari tu..Iddin anak k.na k.ipar aku yg belajar kat uitm dungun nak balik nilai n9...sebab ada gap beberapa hari...kebetulan raya aji pulak..so...nak mudah..naik flight je dari kt-klia...dari dungun nak ke airport dalam 1 jam 30 min juga....so...ambil flight malam...kalau pagi..awal sangat...aku suh la mat adik aku hantar iddin ke airport...

Jadi selepas hantar...otw balik dia mengantuk..so dia berhenti di petronas merchang...untuk tido..masa tu dah jam 9.15 mlm..ingat nak tido kejap je...sedar2...dah jam 11 lebih....nak x nak..dia drive je....sesiapa yg biasa lalu laluan antara rhu batil hingga rantau abang ...jln tu jln lurus..tapi selalu la terjadi kejadian tidak diingini...

Nak dijadikan citer...selepas jambatan kat rhu batil..adik aku nampak kereta rosak...so..dia stop..sebab perempuan kat luar tepi kereta tu....bertudung..putih orangnya..adik aku tanya la "kak, nape...kereta rosak ke? dia jawab " aah.... adik aku pun kuar kereta dan g tgk.. dia pun cakap " ooo...temperature tinggi ni...., kak nak balik mana? workshop pun mana ada....esok je la akak...saya tumpangkan akak..akak nak g mana? dia jawab..tapi xpandang..."nak g depan tu jee...jadi adik aku pun bgtau.." meh saya hantar je la...

Bila masuk kereta..tetiba semerbak bau wangi...terusss dup dap..dup dap..lain mcm ni....kata adik aku dalam hati...berdebar2.....baru dia rasa....lain ni..lain ni...diammmm seribu bahasa....xbercakap....dalam hati zikir...ayat kursi semua baca...bila melepasi rantau abang...rumah penginapan yang mcm terbiar....tetiba...tgk..benda di sebelah tu dah hilang secara tiba2.....mau x hijau biru muka pucat..nak pandang kiri kanan pun x berani...bila nak sampai rumah..dia x terus balik rumah..singgah mana2.....

Tapi dia ni xpernah serik...dulu masa belajar kat ikm pekan pun..mcm tu gak...suka balik malam2...naik motor pulak tu...pernah tgh bawak motor..tetiba nampak benda terbaring atas jalan...sebab terkejut....dia langgar je benda tu..tu dekat bukit bauk dungun...padahal xde apa pun....bawak motor berat....dan motor mati enjin betul2 kat kawasan kubur.....

Aku....mmg penakut....kalau aku la.....terusss pengsan...aku kena sekali pun kat highway tapah....tu pun masa tu aku xtahu dari mana ada keberanian...asalkan kita hormati antara sama lain okeyy....bolehh takkk kita cakap gitu.....huhuhuhu

17 Oktober 2014

Busy

Salam....
Sekarang mmg aku benar² busy.. Aku memang singgah rumah jiran....tapi ada x sempat say hai... rumah..internet  dan line telefon dah ok...cuma internet je xcapai kehendak pakej....kalau ada line TM...konfem aku call sekarang nak tukar...jadi aku malas nak stress sebab pasal internet...maxis akan bagi rebat...bagi aku bukan masalah rebat pun...xde langsung pelanggan diutamakan servis ditingkatkan....ni....dah la datang xcall..nasib dah bagitau bibik..bagi la masuk rumah..lepas tu dah siap repair...guna line telefon rumah aku pulak baru nak call...bagitau dah siap baiki....kemudian nak caj.... habis tu...nak bayar guna apa....nak tunggu tuan rumah balik ke? sebab tu la call dulu..nasib bibik ada duit...bayar duit dia... geram je.....

Dan sekarang kat opis aku bz sangat².... sejak bertukar nama bahagian....sejak bertukar struktur perjawatan.......orait..selamat berhujung minggu...




13 Oktober 2014

Ohhhhh.. Maxisss

Salam...

Masalah internet dan line rumah belum selesai....nak siapkan cerita ke medan..nak masukkan gambar pun ambil masa 2 jam...aku malas nak update kat opis....kena tempoh dan masa bertenang nak buat...
So....maxiss...sila la ambil perhatian...surat cinta sudah dihantar..... dah siap hantar paper lagi...



Dear Maxis Fixed Line Fault Reporting Centre,

Re: Still unrepaired fixed line and broadband connection for 03-5882 xxxx

I have a fixed line account no. 83216xxx and broadband line account no. 97110xxxx via the same telephone number 03-5882xxxx, and fault report numbers C1540xxxx dated 20 September 2014, C15437xxxx dated 26 September 2014 and C1547xxxx dated 8 October 2014 are referred.

2.            Please refer to the e-mail letter to The Star Newspaper (as attached) which I have submitted on 10 October 2014 for details of the unresolved problem c.c.-ed to Maxis Facebook, which would be able to provide you a clear issue on the still unrepaired fixed line and broadband connection for the above telephone line for your perusal.  

3.            I wish to formally state herewith that if Maxis is not interested to resolve the issue, you might as well disconnect the line for the above two accounts as there would be no difference anyway. If so, payment will not be disbursed for the interrupted services since 20 September 2014, and kindly reimburse advance payment that I have made, if any, including relevant deposits.

Thank you and regards.


10 Oktober 2014

Di bawah minda sedar

Salam..
Salam Jumaat...tengah tunggu bajet ke? penting ke nak tahu ? pentinggg sangattt....x kira kita ni siapa...hatta surirumah sekalipun pasal ekonomi negara kita kena ambil tahu.... bagaimana keadaan negara kita..aman ke...kita harus ambil peduli....kena sayangkan negara dan cintakan negara tanah air kita....

Bukan mudah sebenarnya....dalam menghadapi tekanan.....x kira apa jua tekanan pelbagai perkara boleh terjadi... bagaimana kita nak mengatasi tekanan itu....kalau perempuan dia mudah beremosi... tapi dalam keadaan emosi pun...kita harus mengawal minda kita..supaya terus berfikir di bawah minda sedar....jangan biarkan perkara² negatif menguasai kita....

Di bawah adalah perkongsian bersama dipetik daripada http://www.7steps2success.net . Namun artikel ini di bawah negative thinking yang aku edit untuk pemahaman. Jika nak tahu lebih lanjut boleh baca buku² berkaitan The Power of Your Subconscious Mind. Aku ni beli buku banyak..baca pun tidak....masa x de memanjang...Buku Rich Dad Poor Dad pun.....dah bertahun..Husband aku share suh baca..aku suh dia explain je....tapi explain dengan kita baca x sama...

"Jika terdapat mana-mana pemikiran negatif, tanya diri anda soalan seterusnya: Adakah pemikiran ini membantu saya mencapai apa yang saya mahu?

Jika  tidak membantu anda kemudian menukar kepada sesuatu yang lebih baik.

Gantikan dengan pemikiran yang positif.

Berfikir apa-apa yang positif yang berlaku pada masa itu, atau berlaku dalam tempoh 24-48 jam terakhir.

Sekarang fikiran anda mungkin cuba untuk menipu anda ke dalam pemikiran bahawa apa-apa yang positif berlaku pada masa itu, tetapi tidak mempercayainya. Simpan carian dan anda akan datang dengan sesuatu. Jika anda mempunyai pekerjaan dan mendapat untuk bekerja pada masa - yang positif. Jika anda mempunyai perbualan yang menyenangkan, maka itu adalah positif.

Mungkin terdapat beratus-ratus peristiwa positif yang berlaku setiap hari bahawa anda tidak melihat, kerana anda tidak digunakan untuk melihatnya.

Sekarang anda akan buat asal corak pemikiran yang negatif dan ia akan mengambil sedikit masa.

Dan lebih kerap anda melakukannya lebih mudah ia menjadi.

Pemikiran Negatif.

Sebaik sahaja anda beralih daripada pemikiran negatif kepada yang lebih positif dan optimis itulah apabila anda mungkin mula melihat perubahan dramatik berkekalan dan panjang.

Anda lihat fikiran bawah sedar anda bertindak balas kepada pemikiran dan kepercayaan anda.

Jika fikiran anda dipenuhi dengan fikiran negatif, minda bawah sedar anda boleh dipaksa untuk mewujudkan kehidupan yang menyenangkan dan negatif.

Apabila fikiran anda dipenuhi dengan fikiran positif minda bawah sedar anda dipaksa untuk mewujudkan suasana yang positif dan boleh membawa lebih banyak acara yang positif ke dalam hidup anda.

Itulah sebabnya ia adalah penting untuk menjadi positif dan menghapuskan pemikiran negatif.

Pemikiran negatif tidak membantu anda.

Pemikiran negatif boleh merosakkan kehidupan anda.

Pemikiran negatif boleh membuat anda rasa sengsara.

Menghapuskan pemikiran negatif dan mewujudkan pemikiran yang positif yang membolehkan anda untuk berjaya.

Apa pun..kita sendiri yang boleh mengawal minda kita.... sebab tu aku melihat masalah aku kepada cabaran...kadang gila rasanya...walau suami aku sendiri x setuju dengan tindakan aku...tapi dia  x menyelesaikan dan membantu juga walaupun dia boleh bantu aku dalam keadaan sukar...aku harus membuat keputusan yang kadang kala melawan arus . Dah dia juga yang ajar aku...belajar menyelesaikan masalah sendiri..bila aku buat keputusan..dia pulak takut..Cara ni...bila diri sendiri ada keyakinan tinggi sahaja boleh... sebenarnya keyakinan x cukup juga....kena berusaha sekerasnya sebenarnya untuk mengatasi mencari jalan penyelesaiannya... 

So....selamat hari minggu kawan²......ingat minggu ni ada cuti...belum.....22 hb baru cuti....Deepavali...

08 Oktober 2014

Maxisss....

Salam...

Apa khabar semua? hari ni hari rabu...tapi xpe la.....aku nak bebel jugak....nak marah pun ada.... kat area rumah aku... hanya boleh maxis saja line telefon rumah dan internet....so..nak x nak...kena terima la... sebelum ni..jika ada masalah dengan line telefon rumah ke...internet ke....boleh dikatakan cepat juga tindakan...dan sebelum tu..maxis mesti call....tanya..sebab technician akan set time nak datang rumah jam brape...

Aku pun x tahu line internet rumah aku tu slow.... tak ikut spesifikasi sebenar....tapi orang teknikal ni...cepat je tahu....ada something x kena....bila aku buka internet..janji ada boleh tgk...kira ok dah tu...cuma loading lama sikit..jadi aku fikir sebab banyak download kot.....aku pun x kisah....

ni la  test  kelajuan speed internet semalam

Bayangkan sebelum ke medan..husband aku dah call maxis 2 kali untuk maklumkan...sehingga la nak g medan...dan aku pun pegi..jadi dia x inform aku pun....dia bagi details contact ayah mertua aku sebab dia akan tinggal sementara kat rumah puchong..so....sehingga la nak balik dari medan..husband aku baru inform...internet dan line rumah ada masalah...dia suh aku cek dah ok ke belum...dia bagi laporan semua details...

Bila balik aku tgk..masih x ok..so aku call la maxis..kali pertama...customer service bagitau...dah call ayah mertua aku... 3 x ..tapi xjawab...dah sms..xde jawapan...so aku bagitau la....ambil contact number aku pulak dan aku tunggu tindakan seterusnya....tapi senyap...Jumaat x silap aku balik keje ...bibik bagitau...ada orang maxis datang..dia xbenarkan masuk.... aku pun baru teringat.....bibik aku bagitau....majikan x de pesan...mmg aku x pesan pun...sebabnya...orang maxis akan call dulu biasanya nak datang....kalau aku xde...orang tu mengaku dari mana²..macam mana aku nak confirm memang sah orang tu dari maxis..sekurangnya bila call..aku dapat contact number details....so...kepercayaan tu kuat sikit...dan bibik pun dah pesan pada orang maxis tu....dah call belum majikan buat temujanji...orang maxis tu pun bagitau akan datang semula dan akan call aku...

Tapi bila xde apa².. aku segera call maxis semula pada hari yang sama.....customer service tu maklumkan..okey akan ambil tindakan semula....sehingga semalam...janji tinggal janji..husband aku call semula maxis semalam.... buang masa betul ...dah la nak call maxis kena guna hp....masing² aku dan husband dah convert kepada celcom... berbayar dah nak call tu...nak dapat bercakap tu kena bercakap dengan mesin dulu....

So semalam cuti..aku g  giant kinrara..nak tgk pakej TM pulak...sebab dah masuk area Tempua tu.....so...sekurangnya ada pilihan la....ada persaingan lain sikit servis.....tapi hampanya aku rasa.....sebab hanya Jalan Tempua 2 dan 4 saja yang ada...Jalan Tempua 3 xde lagi....pulakkk......huhuhuhuhuhu....aku dah terbayang² dapat bercakap thru telefon rumah ke rumah free...... tapi laluan Tempua 3 belum ada....

Aku pun x tahu apa masalah maxis...aku pun faham....banyak case dan tugas customer service bukan mudah...tapi....orang bayar perkhidmatan tu...bukan free...

07 Oktober 2014

Balik Kampung

Salam..
Hari ni aku cuti..besttttnyaa..cuti duduk rumah...kik..kik..kik...sepatutnya pagi ni gerak dari Dungun to KL....tapi...ptg ni husband aku nak outstation lagi ke utara..so terpaksa la aku korbankan.....kan hari raya korban...balik Dungun sabtu petang jam 3.....malam tadi dah gerak sini....dia balik dari medan sampai jam 11.30 pagi sabtu..aku g ambil kat klia...kemudian nak tunggu dia rest dulu....dan jam 3 baru gerak...ingatkan xde la jem...huhuhuhuu.....jem jugakkkk....

Dah la sepanjang perjalanan dari karak hingga kemaman hujan selebatnya.....sekejap je renyai....jadinya bila aku jadi pemandu gantian aku terpaksa memandu dengan berhemah...sampai Dungun jam 10 malam..7 jam perjalanan..ok la...kan....tu pun just stop untuk solat...  bila bukak waze suh lalu jalan jerangau - jabor..aku malas lalu jalan dalam....sebab nanti nak susur Dungun tu jalan agak sunyi masuk ke paka..durian mentangau...tapi dia kata..xpe la...waze tunjuk masa cepat sikit sampai...walau malam masih muda...aku tetap juga risau...dan biasa..ayyil duduk belakang..tiba-tiba datang nak ke depan....

Sambil tu dia tunjuk tangan....mama...hantu....kat tingkap husband aku tgh memandu...tapi mujur aku xnampak...mujur juga bulu roma aku xnaik sangat.... ada saja ringan mulut....  sama juga malam tadi masa balik kl..nak lalu jalan dalam jugakkk....aku tgk trafik kereta pun agak banyak....tapi masa lalu jalan dalam,,,si Iyyan pulak nak terkencing...dah la mana ada kedai sangat....berhenti tepi jalan...dia menjerit xnak...takut...gelap....yer la..ladang kelapa sawit....terpaksa la......mencari kedai yg ada....jumpa rumah aku rasa g ketuk pintu rumah...nasib ada kedai makan buka.....g tumpang sekejap..gitu la kalau travel dengan budak2...kalau lalu jalan utama senang..banyak stesen minyak...paling tidak pun masjid atau surau....

Malam tadi..jam 9 gerak dari Dungun...sampai perhentian Maran..husband ngantuk...so..aku pun dah bantai tido td.....aku drive...rupanya jem jugaa.....hhuhuhuu..lepas plaza tol bentong je...jemmm.....dah jam 1 pagi pun....tahu je la highway karak..memerlukan perhatian yang extra hati2..yang potong Q..mcm biasa..tetap ada...aku pun pelik..yg lane kanan..selepas terowong genting sempah..laju kemain.... sampai puchong jam 2.30 pagi.........nasib ayyil nak susu jam 6.15 pagi...terkejut la aku untuk bangun subuh...

Letih pun belum hilang lagi.....tapi bila fikir...balik kampung....keseronokan adalah melebihi segala2 nya..so..keletihan pun biarkan saja.....aku nak cuti panjang hujung tahun pulak....

01 Oktober 2014

Harapan yang baik

Salam...
I'm back..............sebenarnya aku baru je sihat..balik dari medan aku tak sihat....masuk opis...keje tersangattt laa banyakkk....aku tgk jam...4.30 pm tepat aku terus balik dan lepas isyak aku terus tumbang...mmg aku xlarat...aku balik sorang...husband aku masih di medan...atas tugas rasmi ...citer pasal medan..aku citer next week...sebab gambar dalam kamera....dan kamera ada dengan husband aku....

Dan mood aku juga kelaut....husband jauh kottt...hahaha..pastu aku dapat wasap...dia ask aku..betul ke petrol naik? aku pun xtahu..nak tgk berita pun malas....aku guna ngv.....nasib gak..aku xkisah isi ngv bersama² teksi.... stesen petronas puchong batu 14 otw nak ke putrajaya..jadinya xde masalah...RM10 seminggu..jimat kan...aku guna wira hanya untuk ulang alik ke opis... salah satu kandungan berita kenaikan petrol yang erti kata...subsidi di kurangkan dalam bajet katanya BRIM akan dinaikkan....kalau yang xdapat BRIM acaner tu ?? ehh..mcm dengki je kan statement aku... datang migrain aku ....

Ehsan : Google


Bersangka baik la kita.....positif la kita.....fikir yg baik².....biar aura yang datang pun aura yg baik².....



24 September 2014

Ahad

Salam..
Kesian uncle tu...dari aku masuk beli barang kat speedmart sampaikan aku dah bergerak nak balik...pemilik kereta yang menghalang laluan tidak muncul²....padahal hari tu hari ahad....banyakk parking kosong...dah nak betul² depan speedmart punya pasal .....


Di hari ahad juga..aku ke Taman Bukit Kiara....xde la jauh sangat pun...tapi tol la kan...padahal Bukit Jalil dekat je...tapi sekali sekala...hari ahad pagi² ok la memandu ...kalau hari weekdays...jem xkira waktu..puncak x puncak...tetap jemm...aku ingat lagi kata sorang ni..."dah duduk lembah klang...biasa la jem..xnak jem duduk la Gua Musang....amboiii.....Gua Musang pun jem tau....Hanya orang kelantan je tahu bila hazabnya jem di Gua Musang..


Di hari minggu juga...ada yang masih bekerja mencari rezeki...sorang² di puncak...nampak x....


Bila Lrt siap..ramai yang boleh manfaatnya..tapi sebelum siap....1001 kisahnya...... aku nak tgk bila siap nak ke ioi mall tu..bagaimana nak buat tapak tiang dan pusingan..orang teknikal sure tahu.....sebab situ dah highway....xkan tengah² highway ada tiang....kita tunggu bila siap nanti...errr..aku ni pun..yg tu pun nak fikir...

23 September 2014

Radio ~~~ Muzik ~~~ Lagu

Salam..
Hari ni meh kita bercerita pasal radio...aku sorang² kat opis ketika ni...sambil dengar radio...lagu best²....aku semangat sikit nak buat keje...dulu² aku ingat lagi...nak dengar lagu bukan main susah sikit....kena cari radio dulu...Zaman aku..sempat la orang kata zaman kaset...aku minat punya pasal...kumpul duit beli radio kemudian beli kaset....pastu duk putar ulang balik.....

pic:google
Dulu...radio lebih kurang mcm ni la....guna kaset....kemain lagi....dapat radio mcm ni pun dah rasa happy semacam....tu belum tv lagi....itu dulu²...dan kini zaman berubah....sekarang nak dengar radio.asal ada internet....buka je internet..dengar radio online...boleh pilih mana² saluran....just satu klik....xpayah dah putar²....nak kena ada radio baru boleh dengar lagu...nak dengar lagu artis mana..buka je youtube...

Dan aku paling suka dengar lagu 80-an dan 90-an ... lagu dulu kata² nya puitis.....contohnya lagu ilusi dan antara lagu² lain yang aku suka liriknya 'Suaramu..gemersik bak puluh perindu....betapa...lagu tu di nyanyikan dengan penuh kejiwaan....dan banyak lagi la....

Lagu inggeris yang aku minat antaranya di nyanyikan oleh  modern talking...dan lagu yang aku minat sehingga kini adalah Everlasting love  - Gerard Joling..

It looks like heaven to see you walk
To see the way you're moving on
Sounds like an angel when you talk
The words come out like in a song
Never thought what love could do inside
You're the place where I can hide

It feels like heaven to be with you
When you treat me like you do
Every minute of the day
Just with you I wanna stay
There will be no end....

We've got an everlasting love
So pure divine
We've got an everlasting love
Our love will last for all time

Could draw a picture just by heart
Know every line on your face
You stopped me doing from the start
Ask the things I used to chase

Every minute of the day
Just with you I wanna stay
There will be no end

We've got an everlasting love
So pure divine
We've got an everlasting love
Our love will last for all time

Should you ever
Have any doubt bout you and me
Please don't ever
No love never
Don't hesitate to tell me how it should be

We've got an everlasting love
So pure divine
We've got an everlasting love
Our love will last for all time
 
Bila dengar lagu...kita boleh convert perasaan kita jadi sebaliknya....emosi...bergantung pada individu...nanti ada orang cakap...zikir lagi bagus dari dengar lagu ni...x pun mengaji al-quran..... hidup ni perlu ada keseimbangan....tapi ada sapa² xsuka dengar lagu ?..muzik ? .....itu bukan normal nya...kita sendiri tanya nafsu kita bagaimana....


22 September 2014

Emosi

Salam..
Hari ni aku mcm penat sikit...setiap weekend aku mmg full....minggu ni..weekend 27hb aku follow husband outstation..dia terlibat konferen di Medan Indonesia mulai 29 hb...mula² aku xnak ikut..tapi dah dia kata..tiket dia dan hotel free..alang² pegi je la..anniversary hari tu xde g mana² ..anak² x ikut...aku g berdua je...sebabnya aku balik sorang..(padahal aku takut lagi nak naik kapal terbang...huhuhu) .aku ambil cuti sehari....dia pun jadual padat kat sana....sabtu ahad je la aku boleh plan nak ke mana..tapi aku pun dah 2-3 kali ke medan...aku xtahu nak ke mana...shopping? aku xtahu shopping apa? sebab aku bukan orang yang minat kumpul handbag ke..kasut ke..xtahu nak beli apa...bagi idea sikit nak beli apa? teruk benar aku ni.... huhuhuhu

Dalam hati...konon² g dating berdua honeymoon .....muka aku mcm ni la agaknya..

pic :google



 Namun jauh disudut hati aku....fikir anak² juga....hati aku jadi begini...

pic:google



Dan...aku xtahu......aku ni bukan xbiasa naik kapal terbang...tapi hati aku cuba beranikan....aku penakut juga hakikatnya

pic:google

Dan...aku harap sangat².....aku okeyyyyy..nak tinggal anak....nak naik kapal terbang ..dan aku happy meluangkan masa bersama suami...

pic:google


Lambat lagi nak pegi..kena keje dulu 4 hari ....

 
 






Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015