01 Disember 2014

Seminggu lepas

Salam...
Minggu lepas adalah minggu mencabar...dalam kesibukan aku dilanda demam seminggu...tapi xdapat mc...so..bertabah la aku datang kerja dengan tiada semangat.....balik jer rumah....terbaring....kemudian belum pun lagi aku sembuh sepenuhnya...kedua² anak aku pulak demam.....huhuhuhuuh....mama...mama...mama...merengek....nasib makan ubat cepat..terbaring jer...

 Kemudian...sabtu baru ni...bibik balik bercuti sebulan....so..ingat nak hantar taska...kemudian agen yang selalu ambil maid tu offer maid sementara pulak...mulanya aku tak nak...sebab xpe la...aku tak kisah sangat...tapi husband aku....fikir..dah alang² budak dua ni demam....baik ambil je maid sementara....so...dia kata ambil je la..aku gak mudah....sebab budak² xsihat...aku fikir xpe la...sebab nak hantar taska..xadil juga..kan anak orang pulak jangkit...dulu aku ambil maid pun sebab anak aku selalu sakit..xbaik²...alasan lain..husband aku selalu outstation...

Hantar maid kat port klang...lepas breakfast sana..terus balik...jumpa lagi 30hb....kalau xde masalah apa² dan semuanya dipermudahkan....sebab ambil maid ni....perkara tak dijangka akan berlaku...tapi setakat ni..maid aku alhamdulillah okey....kalau apa² masalah pun kadang fikir positif je la....selama 2 tahun bersama sebelum ni pun...terlebih terkurang....kadang nak sempurna sangat pun xboleh juga...

Kisah Jumaat pulak...balik keje tu..hujan lebat dengan kilat...sekali rumah aku kena kilat....habis 2 buah tv..kat hall satu dan bilik tidur utama...wassalam...dengan rekorder astro sekali out...electric gate sekali xberfungsi...apakan daya....duit kena keluar lagi ...dalam keadaan begini...benda yang tidak dijangka...ada hikmahNYA ....fikir baik² je....

So...tv baru dah sampai semalam....kat rumah aku tersadai 3 buah tv....satu tv lama dah tersadai...kini tersadai lagi 2 buah tv....tapi kena tunggu astro dulu datang..baru boleh tgk.. tv ni boleh tukar ke 3d...internet...aku pun xtahu sangat..yg aku tahu..boleh buka tgk gambar dah....tapi tahu je la suami aku...nak connect ke vga la...kualiti hdmi la....gitu..gini..sampai pening budak tu...panggil yg salesman tu..datang explain..xboleh juga....last²..dia buat sendiri....kalau nak menjual dengan suami aku barang² electronik atau gajet..pastikan betul² tahu spesifikasi ...sebabnya..kalau tidak....banyak la bersoal jawab....

Dan....dalam bulan disember ni juga..akan ada trip family sebelah husband aku...drive dari kl ke utara kemudian ke phuket dan krabi.....InsyaAllah by 19 disember kemudian  24hb balik kampung.....nasib budak² aku siap buat passport 5 tahun....penuhhhh gilerr imigresen....

Beza gambar..baby 3 bulan dengan usia 3 tahun.....okey la....hari ni dah 1 dec....nak apply cuti siap²....mood cuti dah datang.....






4 ulasan:

norhidana miswan berkata...

aduhla kak dh demam naper tak dpt mc? zalim nyer doc? dugaan betul sampai 2 tv out... tp bgs laki akak kire ssh nk kene tipu lah ngn salesman or org menjual2 brg letrikal nih... sbb sume dia tahu n nk tahu...

aduhla omei betul si bdk last tuh... tembam gile pipi masa bby

eMMe berkata...

Salam Norey, wah! nak gi Krabi n Phuket ek.. siap bwk anak2 lagi..best2... tp kalo naik flight best la..kurang penat..kalo ikut laluan darat, jauh gak tu nak masuk sempadan... ape pun semoga dipermudahkan perjalanan pergi dan balik...

~Aida@MommyAqilMedina~ berkata...

Wahh seronoknya nak pergi bercuti!berjalan jauh pulak tu..bestnyaa..comel je time 3 bulan tu..sama pasport dengan medina takyah buat dh utk 5 tahun akn datang..heheesayangnya TV dah out..kalau aida pun frust, nasib lah husband pon macam husband akak geloga pasal gadget bagai ni..hehee

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Owhh... nie nak pegi bercuti la yer... bestnya...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015