20 Jun 2017

Photoshoot Raya

Salam..

Nampaknya esok..rabu dah ada mulai cuti...khamis..tinggal dua - tiga orang..Jumaat...ntah mcm mana...Memandangkan tahun ni beraya di sebelah suami..jarang ambil cuti sebelum raya..sebab raya ke-3 balik Terengganu..so, Jumaat masih bekerja...

Tadi berpeluang ambil gambar untuk edisi raya..bos2....nak kumpul payah nau...so...inilah hasilnya..


Kami dari Pejabat Timbalan Setiausaha (Strategik) - Dasar Antarabangsa & Penyelidikan Analisis Data.


Senyum manis mereka semua....Bakal pulang ke kampung dan bercuti mulai khamis...kecuali akak...huhuhuhuhu


Btw..Selamat Hari Raya Buat Semua..
Maaf Zahir Batin..

12 Jun 2017

Ceramah Ramadhan - Siri 2

Salam...
Salam Nuzul Al-Quran

Alhamdulillah....setiap minggu ada saja ceramah Ramadhan...Kali ni.."Aku Pendosa, Ingin Ke Syurga".....Pelbagai huraian diberikan...soalan diberikan dan sekurangnya dapat ilmu..
Mcm biasa....mula2 sampai tu...konon2 nak amik tempat awal la...tapi kebanyakan ceramah mmg full .tapi kali ni ramai yang tak de sebab terlibat dengan program luar...so..xramai yang dapat hadir..


Antara yang disampaikan oleh YBhg. Dato' Dr. Mohd Izhar Ariff, dalam bulan Ramadhan, kita terus istiqamah dan sentiasa melakukan kebaikan..Bacalah Al Quran..pahala menyediakan juadah berbuka dan semasa bersahur...Dan walau ada suami  tidak solat dan tidak puasa, sebagai isteri kita kena menyediakan juga makanan kerana itu tanggungjawab sebagai seorang isteri...Yang penting terus lah berdoa dan berdoa serta berdoa...kerana nakalnya seseorang pada masa silamnya, Allah bukakan pintu hati dan hidayah kepadanya, dia mungkin menjadi orang yang lebih baik dari kita yang sentiasa melakukan amalan.


Bersama pengacara majlis ....kemain lagi bersemangat...Intan membantu...Yus sebagai urus setia...akak ni saja je..datang ajak selfie...


Alhamdulillah....banyak ilmu yang disampaikan...Next...sapa pula jemputan...

06 Jun 2017

Ceramah Ramadhan

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..pada 2 Jun telah diadakan siri ceramah Ramadhan 1. Salah satu seronok best balik jabatan lama ni sebab selalu jemput penceramah yang best² untuk sampaikan ilmu. Walaupun ilmu itu penting..kadang faktor pemilihan penceramah juga perlu..xde la mengantuk dan serius ..Jangan yang mengarut² sudah...


Antara pengisian ceramah kali ini ialah di bulan Ramadhan bulan penuh keberkatan, kita disarankan untuk membanyakkan membaca Al-Quran, bersahur jgn diambil ringan...semata atas alasan bersahur jam 1 pagi sebelum tidur makan kenyang²....itu bukan dinamakan sahur ya...., Berqiamullail, berdoa diwaktu sahur dan berkawan dengan orang² yang salih...Alhamdulillah....walaupun bertongkat, Ustaz Haslin tetap komited dalam menyampaikan ceramahnya...

Selesai ceramah mcm biasa....amik foto la...kenangan.....


Jumaat nanti kita tunggu lagi..In shaa Allah..

01 Jun 2017

Ketuk-Ketuk Ramadhan

Salam
Sekejap je...hari ni dah 6 Ramadhan..esok seminggu dah...acaner persiapan raya... Actually akak ni xde persiapan sangat..Tahun ni turn beraya sebelah husband..so akak pagi raya dari rumah bergerak ke Shah Alam....dan Seremban...Kuih raya pun..akak order..akak dah makan sebalang...xtahan godaan sangat..sebab tart nenas tu memang sedap....

Setakat ni..memang tidak jejak ke bazar Ramadhan pun lagi...akak rasa xnak membazir..so....masak seadanya..siap buat kuih...buat kuih sekaya...dari hari ke dua puasa sampai sekarang..xhabis²...dah sendiri makan..anak² xmakan sangat..husband pun kurang...masing² makan nasi terus kenyang...


Tengok hari pertama puasa...3 dapur diaktifkan....Tom yam untuk anak..Sambal udang untuk husband..diri sendiri terasa nak makan ikan goreng bersambal....so.....buat la....jaga tiga² dapur...Jimat masa kaedahnya...hahahaah

Hari Bekerja pula mcm biasa.....tidak la 3 dapur diaktifkan..Tapi sekurangnya ada la 2 lauk...mcm semalam makan nasi goreng...gara² ternampak nasi goreng dana...hehehehe buat dengan Ikan sardin...Anak mcm biasa..Nasi Putih..request dengan lauk masing²..dah mcm kedai dah..boleh request...


Xsilap hari selasa rasanya..hujan selebat-lebatnya....Nampak x ada gaya...mampu?? masak dengan gaya ayu lagi bertudung....hahahhahahha...

31 Mei 2017

WW -31.05.17

Salam..
Sekejap je..tup..tup dah 5 Ramadhan...


Sebenarnya..kata² tu banyak membawa maksud....Tapi simpan kemas, memandangkan insan² yang berjanji tapi tidak tunaikan janji....sakit rasanya...Doakan yang berhutang dapat membayar hutang..

27 Mei 2017

Salam Ramadhan

Assalamualaikum dan  Salam Ramadhan..

Alhamdulillah....bertemu kita di Ramadhan tahun ini..rajin pula nak menulis di petang2 begini....Semalam member tinggal dengan rumah tanya? Nak ke masjid mana malam ni? Akak jawab....di rumah saja..sebab Syahareel....pernah bawa kuliah agama....dia lari dari belakang ke depan duduk sebelah ustaz yang bagi ceramah tu..sambil pegang2 ustaz tu...fobia xhabis lagi akak..sebab ada lagi dua kejadian yang menyebabkan akak berfikir...mengganggu orang lain yang ingin mendengar ceramah..apatah lagi..time solat..tetiba dia bosan mcm2 boleh jadi..dah  satu hal pulak...

Maybe pagi boleh iktikaf di masjid...selepas subuh...sebab akak mmg malam sentiasa terjaga...tidur2 ayam...xtahu penyakit apa...tadi terjaga 4.30 pagi...terus direct...jam 7 siap semua kerja rumah...mop..ingatkan nak tidur juga before zohor..tapi mata tetap tidak pejam..baring kanan..baring kiri....

Hari ini husband pun tanya..nak masak ke nak beli bazar....sampai sekarang pun tak terfikir lagi..nak masak ke nak beli? Nampak tak..apa feelingnya tak tahu...Apa pun..semoga Ramadhan kali ini penuh dengan keberkatan, rahmat  dan nikmat dari Allah S.W.T

Salam Ramadhan..

24 Mei 2017

Kursus

Assalamualaikum..
Leganyaaa...last week 5 hari berkursus di INTAN....menghitung hari..kalau la lama ..harus bertukar kereta auto...jenggg..guna kereta manual.....guna waze..setiap hari lalu laluan lain...time pergi ok lagi la....redah je la LDP dan Federal Highway...time balik...akak menyerah diri..laluan mana di tuju..sebab meredah jem itu wajib...


Kebanyakan peserta adalah para pendidik..Cikgu Mila ni la peneman disebelah sepanjang 5 hari berkursus..Cikgu Mila..mngajar sekolah Sukan..kita dekat je..tapi mcm jauh kan.....

Alhamdulillah..inilah peserta yang terlibat....nasib la xwajib kursus 7 hari setahun...kalau diwajibkan..konfem akak pilih balik hari...Apa pun terima kasih kepada semua yang terlibat sebagai urus setia...

08 Mei 2017

IEM - Family Day

Salam,

Alhamdulillah...mlm td hujan lebat..pagi ni..xde lemau²..semangat nak bekerja...maybe suka dengan persekitaran...kawan²...jadi datang bekerja seronok...boleh gitu??hahhaha...
Ntah la..tapi begitulah perasaan jika seronok...

Sekarang weekend full dengan aktiviti...al maklum la...sebelum ketibaan Ramadhan...lagi 2x weekend...dan bulan Ramadhan kali ni jatuh cuti sekolah..lega la juga..sekurangnya permulaan puasa dapat tgk keadaannya..

Btw..kebetulan semalam adalah hari IEM Family Day..dah pegi banyak kali juga...so....kita layan gambar di bawah:


Kalau nak tahu..setiap malam layan cerita Batman...tgk dalam go movie online atau 123movie...xingat dah..kik...kik...baru je husband tanya..nak tgk citer apa..syahiran jawab cepaat²..batman....ok la nak....teman je la,,,dengan suami sekali kata...kdg tgk citer batman yg zaman akak sendiri zaman kanak²..hehehehehe...jumpa je yg batman...terus dia tutup muka dengan batman punya cover tu..


Ni sekali dengan Syahareel...we all bahagikan setiap sorang...layan abg sorang....mama layan adik ok...


Suka Syahiran...walaupun game santai²...yg penting happy..


Dapat berkenalan dan bermain sesama mereka....xde la mengadap gajet sepanjang masa kan..


Melayan Syahareel dengan lego...sebenarnya..dia ni cepat puas...tu pun mengamuk² nak balik..


Xkira bangsa..kami semua...bersama²....


Yang ni dah boring...mula ada meragam..


Last..bg can ....berselfie....kik...kik...kik..

ok la...sambung kerja..next week seminggu kursus di INTAN Jalan Elmu KL..yg best boleh balik..xperlu menginap..yg xbest..nak mngadap jem.....huhuhuhuh...

26 April 2017

WW - 26.04.2017

Salam Rabu...

Ptg²..apa cerita...?
Upload 1 video la..walau bukan kaki korea...tapi sebab nyanyiannya penuh perasaan...terasa mendalam gitu....dah la...hujan² ni..dengar lagu penuh penghayatan...hanyut terus....hahhahaa




Semoga terhibur...

13 April 2017

Hutang

Salam...

Hari ni..tetiba teringin nak menulis pasal hutang...fikir panjang nak tulis entry ni...sebab lama sangat simpan..kdg² orang kita rapat pun boleh jadi renggang...sebab selama ini..maybe dah banyak sangat menolong orang sampai satu saat dan ketika..memang memerlukan duit.....so....akan bermula la mcm² hal....

Biasanya orang yg nak meminjam....permulaan akan mesti ckp...nak bayar bila? seminggu..sebulan...6 bulan...setahun...so..bila ada yg terdesak² ni...kdg kerana kesian..kita dahulukan...sedangkan kita pun ada komitmen..sebab tempoh...3 minggu...ok la....tapi biasanya dalam tempoh 3 minggu..saja diam kan..sebab rasa meminta duit dari orang yang berhutang bimbang akan memalukannya....namun tidak bagi dia.....bila diringankan mulut bertanya....jawapannya "sorry, xboleh bayar lagi la...." "sorry...tunggu dulu".....sorry.....sorry...dan yg paling kadang kecewanya bila bersahabat...bila dapat membayar hutang..tapi memilih menggunakan duit untuk membuat pelaburan untuk dapatkan keuntungan dulu...alasan supaya nampak pelaburan..tempoh setahun - 2 tahun....sampai satu tahap...buat baik dengan orang....walau niatnya baik...tapi tetap salah...bukan hak milik kita....pulangkan....

Tetiba bulan ni...nak mengejar semua orang yang berhutang....tanpa segan...wasap...call...minta...bukan kerana apa... sebab banyak dah bantu orang....baik bantu diri sendiri dulu.....sebaiknya...jika ada yang nak berhutang..lebih baik kata tiada..dari kita memberi..tapi..menjerat diri...

Ada sorang yang kenal....tapi memang mengecewakan....menggunakan nama sebagai penjamin tanpa maklum ..ambil barang courts mammoth...bernilai RM10K..tetiba ada pengutip hutang call....minta dijelaskan RM2K...terduduk dengar....dan kalau dihitung yang lain² hampir RM20K dengan orang² yang berbeza...


Dalam doaku²...sentiasa mendoakan semoga yang berhutang menjadi kaya raya dan dapat membayar hutang²....

11 April 2017

~Lady Boss~

Salam...
H@i..Amboi...Amboi.Amboi...ada tiada..ada tiada..dah mcm chipsmore...
Baru² ini dapat wasap dari member lama..katanya nak cerita pasal bos dia...dan bos dia pulak..rapat dengan akak..so..akak baca..renungkan..dan reply...
Kadang situasi mcm ni susah nak cakap...sebab dia master..bos hanya degree...nak letak kat mana kedudukan diri kita...sebenarnya..kerana sijil kita atau pangkat gred..

Pendapat dan pandangan akak...kalau kita rasa ada perbezaan pendapat dengan bos kita..even kita rasa idea dan cadangan kita lagi bagus...tapi cara komunikasi kita kena betul...kita jangan menolak idea orang...tapi kita bagi tambahan cadangan kepada apa yang sedia ada...sia-sia semata sekiranya kita hanya nak membuktikan kita lagi bagus.....

Tak nak sebut kat mana tapi masa di salah satu jabatan bekerja dulu...persekitarannya mmg nangis laaaa....dengan tekanan lagi...kat situ... tidak pilih sapa² rapat untuk bercerita atau meluahkan perasaan...bahaya budaya sampai menyampai....makan sendiri²..xkisah..xde kawan breakfast ke..lunch ke...rasa nak g makan..pegi..orang ajak makan..pegi....orang cerita dengar...nak menyampuk tidak..terutama bila datang gosip..sebab hati manusia selalu berbolak balik...last² sebab xrapat dengan sapa²..org menjadikan akak tmpt bercerita....so..total 90% rahsia akak tahu....hahahaaha..dari situ kita boleh tahu..sorang² bagaimana ..tapi akak memilih untuk set minda positif...jaga diri sendiri...jgn amik tahu urusan org..org minta nasihat bagi...simpan rahsia sampai skrg...

Tapi apa kaitan dengan L@dy Boss..


Tidak kira samada perempuan atau lelaki.....semuanya sama....yang membezakan adalah pemikiran kita dalam menyesuaikan diri dalam persekitaran dan keadaan..dulu pernah je ada bos perempuan..dan ada lelaki....2 x 5....kita sendiri faham karekter bos kita mcm mana...jenis xboleh buat keputusan..yg tu takut..yg ni takut pun ada..kdg naik stress.... nak g meeting nak berteman..pun ada...mcm² la.....

Tapi yang penting...hari gaji masuk gaji sudah..buat je la kerja...xkira la....dia ada degree ke...atau apa...dah dia bos..rezeki dia...belajar²..menerima..kadang kita ego....tapi kalau kita bos...kita kena tgk juga staff..blanja la skali skala....staff x nak pun suh blanja tapi bagaimana kita menghargai staff yang membantu kita selama ini.....nak tegur pun..panggil diam²....kalau ada x puas hati juga..isi borang tukar...kejam sangat ayat...hahahhahahha...

Ok la....selamat menjalankan tugas..

03 April 2017

Liylin Studio BK5

Salam....

Pagi ni..hujan...gigih tanam semangat tak sabar nak ke pejabat untuk mula bekerja.....hahahha....xmau lemau² nak mulai hari isnin untuk bekerja..Tapi esok cuti....ada perkara nak uruskan...alang² boleh la dating..jumpa kawan....

Baru tadi dapat tahu 24hb April dapat cuti umum....terus wasap husband...bagitau nak balik kampung..dia bagitau baru je balik...cuti sekolah....huhuhuhu.....harap permohonan diluluskan...

Btw..sekarang ni..join kelas Zumba kat LiyLin Studio dekat BK5...yang best semuanya perempuan...so..selesa la sikit nak goyang² badan tu...sebenarnya kat rumah pun...buat juga sendiri..buka youtube kat tv...lepas tu...buat sendiri....tapi...bila berjemaah ni..lain sikit rasanya...kalau sendiri buat..5 minit tu biasa...15 minit tu syukur sangatttt dapat buat.....lepas tu...youtube tu sendiri je la pandang.....duduk tgk jerrr......hahahahha....

Tapi bila berjemaah ni....semangatnya lain....so..kalau boleh seminggu 2x join kelas...paling tidak pun sekali seminggu pun ok..

Kak Zai..terima kasih atas tips..dan nasihat yang kak zai berikan....mula² jumpa ingat cina..rupanya melayu...walau kak zai tua 3 tahun ..tapi...tetap bertenaga..beza sangat..huhuhuhu..masa mula² join tu..mmg step ke laut...tapi nak cover step ke laut tu...jadi loncatan juga la..praktis sendiri kat rumah...supaya xde la kelaut sangat bila ke kelas....xde la bila duduk depan..org belakang nampak mcm apa je..hahahahhahaha..sebab tu kalau boleh nak duk blakang²...tapi kak zai tetap bagi semangat....tq..tq

Ini lah jadual...tapi biasanya amik yang hari rabu & ahad petang...Jumaat malam..mmg full class...

Ni selepas join masa mula²....muka bulat jer.....rasa mcm bulat x mengecil lagi.....huhuhu

Tapi serius..mmg seronok kalau join.....datang la beramai-ramai mana yang berdekatan....


Antara yg join.....semuanya dengan penuh semangat dan tekad..untuk sihat...kepuasan selepas selesai melakukan zumba.....


Best sangat......kalau nak join..boleh la hubungi 018-9684050.. Yana...
Yuran walk in- RM18
Jika amik pakej 4x tanpa limited masa hanya RM60...berbaloi la....

28 Mac 2017

Balik Kampung

Salam...

Alhamdulillah..cuti sekolah....acara biasa..mesti balik kampung..cumanya x best..balik sekejap je....Biasanya kalau balik Terengganu...mesti 4 hari minimum...tapi memandangkan nak balik juga.. 2 hari pun....balik la juga...sebab nak bawa balik insulin untuk ayah..kalau ubat² yang biasa boleh pos je....tapi kalau isulin x boleh pos...

Yang penting..setiap kali balik kampung..g kemas rumah sendiri..tapi tetap balik tidur rumah mak...Entahlah..rasa nak tidur rumah emak feeling nya lain.....sembang di meja makan..xhabis²...tgk tv sama²....tgk pokok bunga....lepak sama²....yang tu bestnya.....

Dan yang paling best balik kampung...dapat ke pantai...dulu²....aku nak sangat belajar uitm dungun tu jer..senang..dekat....tercampak jauh ke uitm shah alam...demi ilmu..ku turutkan jua...


Pantai Teluk Lipat....dah banyak berubah ..banyak terhakis....Bulan Mac - Oktober...ke pantai memang rasa seronok...kalau datang musim tengkujuh....nak ke pantai pun takut melihat ombak....cuti sekolah seterusnya..dah masuk Ramadhan.....sebab turn raya sebelah husband tahun ni...raya ke-3 baru la balik kg...


15 Mac 2017

WW - 15.03.2017

Assalamualaikum...

Tak terasa pun..rupanya hari ini dah hari rabu...sekejap je masa berlalu..


Selamat menjalankan tugas....

06 Mac 2017

Dinner

Salam Monday...

Alhamdulillah...3 Mac hari tu..Jabatan adakan majlis makan malam..so antara nak pegi dengan xnak pergi..akhirnya pergi la jugak....lagipun majlis tu kat shah alam..temanya Red & Black...so....asalkan ikut tema..cukup...


Tak tahu nak cerita apa...gambar² makanan xde nak snap...sebab akak nie diet....makan sikit² je...walau boleh tahan tergugat iman.....hehhehee...bagaimana pun..tahniah la buat urus setia....sebab majlis berjaya...akak sebagai tetamu je mlm tu...kik....kik...kik..


Yang penting dapat mengeratkan silaturrahim dikalangan kakitangan..xkira la...ntah mcm mana...xbiasa dengan bos² daripada bahagian lain..malam tu boleh borak apa saja.....dengan penasihat undang-undang pun  boleh....tapi x up la gambar....takuttt....jgn main² dengan pegawai undang-undang...hahahahhaha


Bersama...farah....cantik make up...walau ramai offer nak make up akak....xmengapa...akak simple² je...thank you...ok...dah...sambung buat keje...

01 Mac 2017

Kimchi Salseyo

Salam...

Sapa kat sini peminat korea?? Secara jujurnya...akak ni..kurang tgk drama melayu..korea..layan pun cerita Grim..Super Natural..tgk gitu² jer..dah la sampai season 12..Walking dead pun ..tgk gitu²....tu pun sebab husband ajak menonton sama²

Tapi sejak akak pindah masuk sini....ramai peminat korea..akhirnya meresap jugak lah dalam jiwa....hahahaa..tgk gitu²....walau kata orang..mengarut la...citer Goblin...sekarang W...dan masing² siap upload..sekadar hiburan....akak pun menonton..

Tapi..yang akak nak cerita ni...bukan pasal cerita drama² ni...sebab akak dah jauh ketinggalan..orang dah tgk lama dan basi....baru nak tgk...tapi akak nak cerita pasal Kimchi Salseyo.....


Akak pada mulanya mmg xtahu pun..tapi tgk kawan lama masa kat hkl dulu jual..buat bisnes kimchi..akak ni apa orang x promote..xbeli...semua beli...support katakan...yer la.....akak suka bagi motivasi pada mereka yang mula² nak bisnes....supaya jangan mudah putus asa...ni la...Kimchi yang dibuat oleh sal...kawan lama..sekarang dia di rtm x silap...


Tanya pada peminat kimchi....ini ibarat mcm sambal belacan bagi orang korea...ada yang boleh..ada yg xboleh...selera masing²..tapi bagi mereka yang minat kimchi ni..boleh la try order...xmahal mana pun..
boleh tgk fb: Kimchi Salseyo atau wasap je no ni 014-2462183.. (salbiah @ sal)
Sal duduk area Bandar Tasik Selatan..so nak delivery mana kawasan berdekatan..terus je contact sal...Jangan contact akak...bila akak up dalam fb...ramai yg nak order dengan akak...akak bukan agen...hehehhee..akak tolong promote je.....orait.....

Selamat bekerja ya....

22 Februari 2017

WW -22.02.2017

Salam kasih sayang buat semua...


Selamat menjalankan tugas.

21 Februari 2017

Cerita Kenangan Lama

Salam..
Saja nak mengimbau betapa banyaknya program² yang diadakan semasa masih berkhidmat di PKD Petaling.....Program gotong-royong yang tidak pernah putus bagi kawasan panas yang kes² denggi tertinggi..
Program² kesedaran untuk maklumkan kepada masyarakat dan perlukan kerjasama antara penduduk serta pihak berkuasa berkaitan tidak pernah putus...

Banyak ilmu yang dipelajari semasa berkhidmat kat sana sebenarnya...Alhamdulillah...sekurangnnya faham dengan fungsi dan beban tugas masing²....tu baru dipejabat...kalau di klinik kesihatan..klinik desa..klinik 1Malaysia..lagi la....mcm² ragam dengan pesakit dan sebagainya...yang jaga kaunter biasanya memang dah lali dengan pelbagai kutukan dan kata²...bagi yang berterima kasih....alhamdulillah faham dengan keadaan dan situasi sebenarnya...

Pernah terlibat dengan program gotong-royong di kawasan Kota Damansara.....dapat mendekati masyarakat setempat...lagi pula bekerja di daerah yang paling padat penduduk dan cabaran yang lain²....

Alhamdulillah.....dapat terlibat dalam menjayakan program ini...Yang tengah² Pegawai Kesihatan Daerah....
Termasuk dari staf² klinik yang menjayakan program ni..

Geng² ..kat sana..masih juara..paling tua..kat sana ramai yang muda²....akak doakan korang tahun ni ambik exam...lulus naik pangkat cepat²..

Bersama-sama Ketua Jururawat yg sporting²....Yang belakang lelaki tu bukan KJ...yang tu Inspektor Kesihatan...Jgn merokok tempat awam..nanti kena saman....hahahha..khidmat pesan ni di bawa oleh akak untuk peringatan...

Semoga Ida ..Azian sentiasa sukses..jgn stress²....ada hikmahNYA setiap sesuatu cabaran ....akak setiap minggu kena buat check up semasa berkhidmat di PKD....bp meninggi xnak menurun²....sampaikan akak sendiri hairan..keje di jabatan kesihatan tapi makin stress....hahahahhahaa....tapi tetap rindu dengan kalian...

20 Februari 2017

Cerita Jumaat lepas

Salam Isnin,

Semangat baru gitu...kik...kik..kik....orang lain monday blues...sekarang nak set minda....hari isnin hari semangat untuk bekerja....
Ni cerita minggu lepas....bos² ke Sarawak sebab ada prk kat sana....so...biasala ada aktiviti makan²..Kari Kepala Ikan Salmon....sedapppp sungguh kak julia masak...sampaikan teringin nak makan lagi...bukan main kan.....hehehheh


Nampak tak..semakin membulat....senang hati.....ni la hasilnya....simple² je....tapi makan bertambah...


Lepas makan²..dan merasakan diri ini perlu lakukan sesuatu...jom la beramai² geng wanita..kita ke gym...yg best hari jumaat xde orang...masa rehat panjang..kebanyakan ramai  balik rumah atau keluar ke Alamanda..yg lelaki sah² dah g masjid....


Ni pun dah pancit..jarang² buat...biasanya weekend mmg la selalu ke taman..joging..tapi kena la berterusan..yang penting sihat...


Kak julia..pakar masak kari kepala ikan yang best...yang lain dah pancit..tapi dia masih bertenaga....bagus²...malu ai..yg lagi tua lebih cergas...huhuhuhhuhu..

Ok..selamat menjalankan tugas....

17 Februari 2017

Salam Jumaat

Assalamualaikum..

Krik..krik...krik...muncul lagi..heheheheh..dah lama menyepi..harapnya selepas ni banyak la masa....
Alhamdulillah...selepas 21Disember 2016..sebenarnya dah balik ke Putrajaya semula..balik ke Jabatan lama....Secara rasmi 5 Jan 2017, tangguh 2 minggu untuk nota serah tugas......Selama 14 bulan berkhidmat di PKD Petaling sebenarnya banyak pengalaman dan ilmu yang dipelajari....Ada pilihan nak menolak atau menerima namun....mana pilihan yang terbaik..itu la yang dibuat...Jadinya....7.30 pagi dari rumah di Puchong Jaya tu..sempat lagi nak punch in jam 8.00 pagi...tu Puchong - Putrajaya 25 km.... tapi kalau nak ke Kelana Jaya 6.30 pagi kena keluar tu pun dah jem....untuk jarak 6 km saja....

So...xnak la sembang banyak²..nanti kita sambung lagi..hehehehe

Pic edit by (fb:Suhaida Sue)

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015