13 Julai 2015

#Deko Raya

Salam..

Hari ni dah ada yang cuti ke? kalau cuti awal pun ada bagusnya..menghabiskan hari² terakhir bulan Ramadhan bersama family..kalau yang dah balik kampung...boleh merasai suasana berpuasa di kampung...
Sekejap je kan....tup tup dah nak raya....

Last weekend g la Bangi...pusing² cari kasut raya dan baju melayu...tgk butik² mmg full house.tapi aku xde la masuk butik.baju raya pakai mana ada..ada baju yang jarang pakai sebab nampak mcm over pulak kalau pakai pergi kerja....kita guna pakai la semula untuk raya....Jem juga...Ahad g Bangi Gateway.....ingat nak g pwtc..tapi dah sesak²...tidak la nak menyesakkan lagi..

Kita citer sikit² je la pasal raya...Kita bagi pic deko sederhana di opis ..


Sebenarnya saja nak cakap pasal #sayazahra sebenarnya ni....sejak beberapa hari ni asyik ada org duk perkatakan isu ni..xde betul dan xde salahnya pun..Tu pendapat dia..bukan la menyokong dia..dan tidak juga nak bantah dengan pendapat dia...kita hormati la dengan apa isi luah hatinya...

Ada sebabnya yang kita pun x tahu di situasi dia...jangan nak samakan dengan situasi kita..Cthnya..kenapa naik lrt bila dah xde duit..naik la lrt  awal bulan...maybe tempat kerjanya nak ke sana kena tukar tren banyak kali...kat opis aku ada seorang Pen. pegawai..dia duk shah alam...ada 1 kereta..sebab isterinya bekerja di subang jaya..memerlukan untuk berkereta...so..dia terpksa menaiki komuter dari shah alam terus ke kl sentral....dari kl sentral terus ke putrajaya sentral..kemudian terpaksa naik bas pula....kalau ikutkan kos pengangkutan tu pun mahal...menaiki pengangkutan awam je pun..dengan masanya lagi....dia berkorban untuk memudahkan isterinya..sedangkan jika dia drive pun boleh jimat rasanya...tu pun dah jenuh follow up nak dapatkan kuarters..tapi nak meneruskan kehidupan...terpaksa juga lalui..

Ramai orang persoalkan..cari la duit tambahan...buat dropship ke..apa² saja... nak seribu daya..xnak seribu dalih..kalau nak kuiri mcm² lagi la kan....kita boleh kuiri....tapi kita tak boleh nak samakan..cthnya..aku boleh cari duit tambahan..x kan dia x boleh..itu semua pun berbalik kepada Rezeki..DIA pemberi rezeki..tapi di saat ekonomi yang begini....dia minta para pemimpin lakukan sesuatu..jangan yang miskin terus miskin..yang kaya terus kaya..dengan kenaikan elaun lagi..banyak yg free...dapat atas kapasiti sebagai pemimpin...

So...kita jangan la nak kata ia salah @ tidak...terima pendapat xsalah..kalau betul² nak bantu cara terbaik...boleh je ...kalau x..diam je la..dah la puasa ni kan..bergaduh  setakat nak tunjuk pendapat kita betul....buang masa...

4 ulasan:

lieyalatif berkata...

cantik....tahun ni lieya tak buat pun kat opis...mls sebab balik2 muke kkiteorg jek deco2...bile tercabut ke ape langsung tak mo tolong pasang balik sedangkan belakang meja dieorg jek...kire mcm merajuk la ani hahaahahahaahah

******************

Selamat hari raya aidilfitri dari lieyalatif buat akak sekeluarga….moga syawal dirai dengan penuh meriah dan dlm keberkatan Allah taala….

Terlebih bias tutur bicara,
Disimpan jangan ampun dipinta,
Syawal dinanti akan kunjung tiba,
Ikhlas dari hamba yang cantik jelita.

Hati-hati dlm perjalanan moga raya tahun ini dirai gembira….

norhidana miswan berkata...

opis dana thn ni tkade yg rajin nk deco2 opis... bosan je... lampu lip lap pun takde... huhuhu

psl kes viral yg sayazahra tuh, mls nk komen lah... sbb dunia pekerjaan bkn spt dlm drama2 bkn spt mimpi2 zmn kanak2 yek kui3

norhidana miswan berkata...

selamat hari raya kak.... insyallah raya ke3 grk ke kerteh... kalu kesempatan blh calling2

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

huhuhu... kat office teman pun ada deco raya juga...
Bab #sayazahra tu... masing-masing ada pendapat... lain orang, lain pendapatnya... itu adalah luahan hati dia...

Tapi sebagai pemimpin, mereka sepatutnya mendengar setiap keluhan masyarakat... improve apa yang patut... lagi pun, itu adalah kerja mereka... mereka di lantik untuk mendengar keluhan masyarakat atas cari jalan untuk mengatasinya...

Kalau rasa tak mampu... better step down...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015