07 April 2014

Patin Place (Puchong)

Salam,

Sapa² suka makan ikan patin angkattt tangannnn.......hehhehehe...aku mmg suka makan ikan patin...setengah orang x suka makan ikan sungai...ada la sebab² nya kan.....tapi aku tolak batu dengan kayu je.....hehhehehe...mcm ketam dengan ikan terubuk..aku kurang..sebab bukan xsedap ke apa.. tp aku xpandai... ikan terubuk....sebab tulangnya punya banyak.....aku jadi takut...tercekik tulang....overrr kan...hahahaha....

Memandangkan suami aku xsuka makan ikan sungai...aku pendam je la...hasrat nak makan ikan patin ....alasan mudah..dia tahu aku xsuka durian....so....dia xbeli durian ...tapi aku xmakan durian je...kalau pulut durian...aku sukaaaa.......aku suka makan sushi pun terpaksa pendam...sebab tahu dia xsuka.....kesian kan....

Btw...aku terjumpa owner Patin Place kat Bandar Puteri Puchong.....so plan dah lama....nak makan sangat....tapi aku kuatkan semangat ajak suami....ala..xkan ikan patin je kan..sure ada pelbagai variasi makanan....dia pun kesiankan isteri dia ni ha...ok la......sebab sabtu lepas dia nak g Aeon Big Puchong Utama..so cantik sangat la...sebab dah dekat tu.....aku pun terus ajak ke sini...dia pun...ok kan je la......

Tempat ni boleh pilih..nak duduk dalam pun boleh...sejuk sikit..nak duk luar pun boleh...dan nama kedai ni je patin...sebab mmg keistimewaan dan masakannya ikan patin...tapi hakikatnya..ada pelbagai pilihan untuk menjamu selera...

Tempat ni deko pun cantik...dan yang paling penting bersihh sangat...

Siap ada ketuhar zaman purba.....hehehhehe...terkejut staff dia ni....aku tetiba..snap pic...xpe la ye dik...

Ni antara menu-menu yang ada....tapi aku xsnap semua la..sebab banyak sangat....



Restoran ni pernah masuk rancangan jjcm tv3....sebab aku xtgk jjcm...mana la aku tahu kan...dah tahu ni...kira ok la...

Pic ni dari FB Patin Place (Puchong)
Selain tu kemudahan yang ada....ada surau...

Pic dari FB Patin Place (Puchong)
So.....selepas tinjau²...sambil² tunggu makanan...kita amik gambar sendiri la dulu....


Adik pasrah je kan....mama amik gambar...kemudian abg tgk..mana boleh...abg pun nak amik juga....

 


Iyyan ni saja je kan.....buat mimik ....aishhhh


Ok..dah² la.....makanan dah sampai...

 
Memandangkan husband xmakan patin...order daging salai......kena adil kan....daging ni pun sedap....aku suka..


Ni ikan patin...sambal tempoyak bagi berasingan....bagi aku la......bagi aku...mmggggg sedappp...aku makan lunch...sekali harung dengan dinner kiranya ni....kenyang....... semuanyaaaa sedapp..


Ni..kangkung....licinnnnn.....senang cakap...korang cuba la.....mmg sedapppp...dengan total RM145.00...aku makan 3 dewasa..2 kanak²......ada lagi tambahan aku order....desert semua...memandangkan aku jarang makan kat luar....kira sekali sekala...apa salahnya.....so aku dah plan...nak g dengan kawan opis pulak..friday..kan friday lunch panjang..hehhee....oh..ya kedai ni dibuka setiap hari....Isnin hingga Sabtu jam 11 pagi hingga 11 malam..kalau weekend ..jam 9 pagi hingga 11 malam...

Address : 31 Jalan BPU 5
                Bandar Puchong Utama
                47100 Puchong Selangor

FB : https://www.facebook.com/PatinPlace

Ingat..selera masing-masing.....cuba lah rasa..sekali sekala...xde salahnya...hehhehehehee...




4 ulasan:

norhidana miswan berkata...

sedapnyer ikan patin tuh, msti fresh kan... daging salai tuh pun nampak sedap sgt lah

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

memang best makan di Patin Palace nie... Teman selalu jugak singgah sini lunch. Ada juga entry pasal Patin Palace, tapi sampai sekarang dok dalam draft lagi. Tak sempat nak publish lagi :)

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Tentang daging salai tu, teman tak try test lagi... :)

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya tgk ikan patin tu.

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015