15 Ogos 2017

Penang

Salam,

Seperti dimaklumkan, 6hb - 10 Ogos berada di Penang...dah lama x datang Penang..besttnyaa....tapi sebab duk seberang..kalau duk Pulau..lagi banyak merayap..hahahah..Malam² lepas magrib mesti ke pulau..makan²...yg menyesalnya hari selasa..selepas taklimat jam 11 pagi..mereput duk kat hotel...sebab plan masing² x rencanakan dengan sebaiknya....huhuhu


Bertolak jam 2.30 petang dari Opis di Putrajaya...sebabnya bos nak drive..kami bertiga follow je...biasalah...ada kebaikan dan keburukannya...sebab bila memandu, ramai yang naik flight akan menumpang barang²...dan bila sampai di KL..x boleh nak terus balik rumah..terpksa mngusung barang² ke opis dulu...

So..just nice sampai penang petang..terus ke Pulau untuk dinner...bos bawa ke Nasi Kandar sebelah Vistana Hotel....sebenarnya, akak x minat sangat nasi kandar..tapi boleh la makan..nak dikatakan penang best juga tempat makan...


Masa mula sampai naik ke jambatan baru..dan banyak juga cerita² pahit..hahahhaha...tapi nak dikenang..bak kata pepatah " barang yang lepas usah dikenang"....kan bos terbaca pulak..sentap dia..hahahaaa...

So...penginapan 4 malam kat penang adalah Ixora Hotel...hotel ok dah..selesa la...tapi  masalahnya hotel ni tandas xde hose....hilang segalanya keseronokan....duk kat malaysia kot..kalau kat luar negara.. boleh faham sangat....so..terima la seadanya...

Sepanjang kat sana..malam²..MMG ni mmg xboleh tinggal..sebab hari Isnin dan Rabu mmg penat...taklimat habis jam 5 ptg...hari selasa dan khamis..taklimat jam 11 pagi dah habis..nasib gak beli..

 
Katil tu single kot...tapi dah mcm queen pun...dan setiap katil dah ada extra bantal..dalam almari ada lagi extra 2 bantal..bilik luas..selesa..dan kalau nampak..mcm best sebab sebelah tu hanya Megamall penang...tapi megamall penang pun mcm hidup x hidup...

Dan puas la pusing situ sebab nak cari dobi..sampai bising bos ..dobi je la kat hotel..claim...masalahnya kalau g dobi kat hotel...separuh duit shopping menghala ke dobi...sayang duit punya pasal..baik la duit tu boleh beli mcm²....kik..kik..kik..Tapi alhamdulillah rezeki kat penang mmg murah....semua makan free dan bos² belanja..tapi makan sedap pun..tetap terkenang suami dan anak makan apa la kat rumah....huhuhuhu


Abaikan segala barang ....baru sampai kot..kepenatan....nampak katil mcm nak landing terus...tapi secara keseluruhan hotel ni mmg selesa....cuma...tang xde hose tu...mcm mengurangkan keseronokan..

Ok...nanti sambung lagi..In Shaa Allah..

3 ulasan:

mamapp berkata...

Puas Hati jln Penang Kan. Makanan byk pilihan

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Mana nak dapat code utk Like and Share kat FB tu...

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Teman pegi Penang pun 3 tahun lepas.. banyak lagi tempat yang tak sempat nak explore...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015