17 Oktober 2015

Himpunan Macam-Macam Kisah

Assalamualaikum....

Terus senyap dan sepi aku.....mmg aku bz sangat-sangat....lebih lagi sejak di jabatan baru di bawah Agensi Kesihatan..dulu satu je...nampak mudah..nak kena tahu...susun galur..Klinik-klinik...Klinik Desa..Klinik 1Malaysia...Aset-aset...verifikasi barang2 stor...Namun aku suka belajar benda baru...Ilmu baru...Dan paling aku bersyukur sangat..aku masih dikurniakan bos yang sungguh ohsem....malu ai..bos i kempis kurus...dan body mcm anak dara ...dan dan setiap minggu mesti buat zumba...tgk x kebaikan nya di situ.. masuk2 je..dah kena buat semakan kesihatan saringan minda...ambil darah semua...Dan statistik yang paling menakutkan Denggi amat mengganas di kawasan petaling..setiap minggu 600 kes dilaporkan....so....jagalah kebersihan dan kawasan anda,,,,,turunkan la statistik itu demi orang yang anda sayangi....itu khidmat nasihat percuma...semua orang tahu...tapi masih tidak mengambil berat...

Ok..Memandang selama sebulan tiada cerita ..so....aku panjangkan cerita hari ini...x kisah la kan....Sebenarnya sejak bila ntah..aku mmg suka hadir seminar...mula2...ok la..sampaikan husband aku dah bising....apanya asyik g seminar....tapi aku suka...kadang aku bayar beratus-ratus...aku rasa mungkin hasilnya ke arah kejiwaan aku atau kekuatan rohani..fizikal dan mental..

Bersama Sifu Tn. Faisal
Aku join kursus MB2000...sebenarnya orang dah join ni..dah ada matlamat nak bisnes apa...tapi aku kutip ilmu dulu...ni baru lagi di Hotel Priemera Jalan TAR....sehari kat sana...MB tu Mulakan Bisnes dengan keuntungan RM2000..ikut la..nak berapa...maksud di sini xkeluarkan kos ialah jadi agen dropship...atas masing-masing matlamat dalam berbisnes...


By group coaching aku mmg nak sangat menimba ilmu dengan Puan Areena A. Rahman...Beliau ada masuk Nona TV3...bukan aku yg masuk..tapi jika nak mengenali siapa Pn. Areena A. Rahman...alhamdulillah matlamat aku tercapai..ni MMR...masa ni menyewa tempat FaizWorld Training...memang best sungguh tempat training ni....mmg rekemen sangat-sangat pada yang nak menyewa tempat untuk latihan dan bilik mesyuarat...ni pun atas matlamat masing-masing .....bidang semua berbeza....

Cerita pasal training jer kan....now...aku nak citer pasal sahabat aku....walaupun berkhidmat di sektor awam...namun masing-masing ada minat yang tersendiri..dia amat pandai menjahit..minat menjahit...namun tiada yang support sepenuhnya...aku dengan penuh keyakinan saja...mendoakan untuknya impian menjadi kenyataan...aku suka support orang yang ada cita-cita yang dapat memberi manfaat kepadanya...biarlah orang cakap..suaminya pegawai kerajaan..xperlu la nak susah cari extra pendapatan..tapi ini soal minat...dia berjaya...sebagai sahabat aku tumpang bahagia..aku pun rembat la tudung 5 helai..Zahanna Collection..aku bagitau suh cari model untuk mengayakannya..tapi lambat sangat tunggu..biar aku jadi model..hahahhha...model tua..tapi nak beli...jangan cari aku..cari agen dia...
Jue - 0167512506
Lina-0127464050










Ingat senang nak jadi model...lambat sangat bertindak..aku tolongkan untuk dia....tapi mmg selesa sangat..paling senang...kalau malas cuci tangan..sumbat saja mesin basuh..xde hal..boleh..

Then..alhamdulillah hasrat nak buat pergola tercapai juga....ada la lagi beberapa projek...ni boleh cabut pasang...kalau nak pindah boleh guna lagi la...tapi tgk harga rumah sekarang tertelan air liur....cantikkan rumah yg ada je la dulu...


Ni..b4 buat pergola....kalau parking sebelah sana...hujan je..habis lenjun..so ada rezeki lebih...buat la projek cantikkan rumah...


Dan..dan rasa mcm nak duduk luar rumah je..buat kolam ke...bunyi desiran air....huhuhu..berangan je la dulu..tanah xde..jangan nak berangan lebih-lebih.....syukur dengan apa yang ada...


Kalau nak buat kat rumah sendiri..hubungi la nombor di atas..nak diskaun kaw-kaw....bagi tahu....saya ni kawan raihan....xdapat diskaun...xnak kawan.....hahhahahhaa...

Ok la....dah panjang sangat..doakan aku diberikan masa....sebenarnya masa tu ada dan cukup je...tapi pengurusan masa untuk mana yang patut didahulukan harus diutamakan....Rindu nak mcm dulu baca blog kawan-kawan hari-hari..In Sha Allah..cuba yang terbaik selepas ini.....

2 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Huyooo... dah jadi business woman... Syabas... kipidap...

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Hehehehehe.... Tahniah.... Usaha tangga kejayaan....

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015