16 September 2015

6 km vs 25 km

Salam...

Masa sekarang amat busy sekali...kadang xsempat pun nak baca paper...dan sekarang x bekerja di putrajaya lagi...tapi dah tukar ke kelana jaya...huhuhuhu..dekat mmg dekat....6km..tapi ku relakan jiwa je la..bak kata hazama.....jemmm nak lalu jambatan kabel sunway tu..nak lepas dari plaza tol lagi...Redha dan berlapang dada je la...

Rasanya better lagi putrajaya yg jaraknya 25km...banyak faktor kena ambil kira..salah satunya kereta aku guna ngv..dulu mudah je nak isi..so..kena tukar cari stesen ngv lain..rasanya ada kat kelana jaya satu station petronas...then kereta aku pulak manual....agak-agak nak sampai ke 6km tu...gear 1 dan 2 je la digunakan di highway...

Kadang sistem pengangkutan kita....xde integrasi...tu payah...kalau keje kl dulu..sekurangnya..boleh guna lrt kalau xnak masuk kl...kalau drive pun..boleh lalu...jalan bukit jalil..masuk mex highway..atau masuk sungai besi..terowong smart..xpun boleh lalu jalan klang lama..berapa banyak pilihan ada..

Bila dah 3 tahun di putrajaya..dah rasa selesa sangat...tapi ada la hikmahNYA...ada kebaikannya..xtahu bape lama bertahan..huhuhuhu..dah makin tua ni....makin memilih pulak...kalau ada pilihan..apa salahnya...

Semoga esok mudah2 aja..nak biasakan lalu jalan baru..isnin dah sesat..nanti free lagi...sambung lagi....

5 ulasan:

Ummu Athiyah Ismail berkata...

selamat bekerja di tempat baru

Tips Cerahkan Kulit

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ berkata...

Oh akak dah pindah Kelana Jaya..emmang lagi dekat lah kan..tapi tula memang jemm amat..rasa tak berbaloi je buat aida yang keja private ni keja sana..dengan toll lagi..minyak..haih..akak sabar ye..

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Nanti LRT siap, boleh naik LRT je kalau nak ke Kelana Jaya tu...

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Itu la kan... Nampak jauh... Tapi dekat... Yang dekat pulak.... Nampak jauh....😅

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015