19 Disember 2015

Rekod Sungguh Wiraku

Assalamualaikum . ..

Kesibukan  mmg kadang membuatkan  aku sendiri mencari ruang menulis sedikit tersekat...namun aku sentiasa mengingati  sahabat2 semua...Berkhidmat di Pejabat Kesihatan  Daerah memang cukup mencabar....hahaha....kenikmatan  yang ada di Jabatan dan Kementerian  memang berbeza...namun ku terima seadanya . ..

Selama  ini....apa yg aku cukup berjaga2 adalah keretaku...servis dan segalanya . ..aku lebih mengenali  saat2 meragam atau pun yg tak kena.... tp jika dah 6 kali meragamm dalam sebulan...huaaaaaaaaa....menangisss dan merajukk juga aku...

tahu je la tahap jem d LDP....tp federal aku lg tahu....hazabbb...sabar sgt...bila aku pasang impian  nk bertukar ke hospital . .. mcm2 cerita...teruk keje hospital  berbanding kementerian . .

Jadinya..kekecewaan  aku bulan lepas..6 kali kereta wira aku masuk bengkel . ..agak2....apa lagi yg perlu aku  lakukan..2 kali bengkel  proton...1 bengkel berhadapan  proton...kemudian 2 kali bengkel ngv dan skrg....dtg lg masalahnya....

Redha dan berlapang dada....aku dh gatal tangan ...xtahu la apa seterusnya . ..

2 ulasan:

norhidana miswan berkata...

ptt lama sgt senyap ingatkan akak ngajuk ke apa...

apa lg kak... nk suh di tukar baru kot kalu dh asik meragam... bkn tak syg... syg cumanya bila dh asik rosak je kite pun ssh, asik kuar duit je nk betul kan

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Tengok la budget dan keperluan... Kalau tak cost effective untuk simpan, let go je.... Beli kereta baru... At least tak risau sangat pasal rosak... Bayar bulanan dan maintenance jer....

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015