27 Mei 2017

Salam Ramadhan

Assalamualaikum dan  Salam Ramadhan..

Alhamdulillah....bertemu kita di Ramadhan tahun ini..rajin pula nak menulis di petang2 begini....Semalam member tinggal dengan rumah tanya? Nak ke masjid mana malam ni? Akak jawab....di rumah saja..sebab Syahareel....pernah bawa kuliah agama....dia lari dari belakang ke depan duduk sebelah ustaz yang bagi ceramah tu..sambil pegang2 ustaz tu...fobia xhabis lagi akak..sebab ada lagi dua kejadian yang menyebabkan akak berfikir...mengganggu orang lain yang ingin mendengar ceramah..apatah lagi..time solat..tetiba dia bosan mcm2 boleh jadi..dah  satu hal pulak...

Maybe pagi boleh iktikaf di masjid...selepas subuh...sebab akak mmg malam sentiasa terjaga...tidur2 ayam...xtahu penyakit apa...tadi terjaga 4.30 pagi...terus direct...jam 7 siap semua kerja rumah...mop..ingatkan nak tidur juga before zohor..tapi mata tetap tidak pejam..baring kanan..baring kiri....

Hari ini husband pun tanya..nak masak ke nak beli bazar....sampai sekarang pun tak terfikir lagi..nak masak ke nak beli? Nampak tak..apa feelingnya tak tahu...Apa pun..semoga Ramadhan kali ini penuh dengan keberkatan, rahmat  dan nikmat dari Allah S.W.T

Salam Ramadhan..

2 ulasan:

norhidana miswan berkata...

alhamdulillah berjumpa lg kita ngn ramadhan thn ni ye kak...
moga kita sama2 dpt menjalani ibadah puasa dgn sempurna

seronok tgk kwn2 baik anak2 ke masjid utk tarawih, dana bkn taknk bg aiyan ikut papanya pi masjid, tp tkt mcmnelah dia nnti kt sana, tkt dia usik org ke mcmne... kanak2 special ni lain skit... cuma kite je yg paham...

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Semoga istiqomah menjalani ibadat...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015