11 September 2017

Bangi Wonderland

Salam,

Selamat pagi..selamat bekerja.Memandangkan cuti sekolah hari tu kurang sihat nak g bercuti sana sini...so..saja tangguhkan dulu..lagipun cuti berganda²...konfem la mana² tempat percutian penuh..
Melainkan balik kampung Dungun Terengganu adalah wajib..kik...kik..kik...demam urat ke..apa ke..sanggup jua di redahi...dah siap amik cuti..alih² doktor bagi mc..walaupun cakap kat doktor tu..xpayah la..saya dah apply cuti ni..doktor tu pula nasihatkan..kalau ikut kelayakan..mc ini memang layak dibagi...so..nak guna atau x terpulang....saya just bagi..
Terima kasih la doktor..akhirnya jimat cuti saya...heheheheh..tapi sakit dalam bercuti tiada ertinya jua..

Minggu lepas..nak cover balik cuti sekolah..so plan g Bangi wonderland je la..padahal rumah dengan Sunway Lagoon tu 3km saja...tapi xmengapa lah...g jauh skit...

Apa yang boleh dikatakan..Bangi Wonderland xde la sesesak seperti Sunway Lagoon...orangnya ramai...tapi tak seramai Sunway Lagoon..
Walaupun plan asal pagi nak pergi..tapi pagi tu dikejutkan dengan pemergian arwah Kak Fanim bos husband...Al-Fatihah...
So bagitau husband better g visit dulu di PPUM then baru gerak g Bangi..

Setel semua..by jam 11.30 tgh hari sampai rumah..husband mandi dulu siap²..jam 12 baru gerak g Bangi Wonderland..Alhamdulillah..40 minit je pun..exit Bandar Sri Putra..amik lunch dulu kenyang²...jam 1 lebih baru masuk Bangi Wonderland..xsilap tol Sg-Besi -Bandar Sri Putra RM3.80 saja...

Ok..Kalau masuk Bangi Wonderland..minima 3 jam ..kira dah okey...kalau masuk Sunway Lagoon..nangis masuk separuh hari....better dari awal pagi hingga ke petang..
Tapi In shaa Allah..bagi yang ada anak² kecil ni...xde la bergetar jantung mak ayah nak bawak anak main air ni..3 jam di Bangi Wonderland ok..kalau orang dewasa je..terpulang..yang suka main air tu..seharian pun boleh...heheheeh

Iyyan bersama sepupunya..sekali Zhafran...Ayyil mcm biasa..aksi mmg xnak kalah sentiasa..Tiket masuk bagi dewasa RM58..kanak² RM48..xsilap bagi 90cm ke bawah free...makanan xboleh bawa masuk..simpan kat tempat penyimpanan mula² masuk..nak makan boleh keluar sekejap amik dan kemudian masuk balik...


Bila dah dewasa ni...aktiviti main² air ni dah xde feel..melainkan rasa nak g mandi sungai..buat BBQ..tu maybe lain..berkhemah...husband ajak g Taman Negara..sampai sudah....hahahhahadah 12 tahun kawin..dari mula² sampai skrg..asyik nanti..nanti..last2 dia pun putus angin...


Cuaca alhamdulillah..hari tu okey..sejam je dapat main dengan cuaca begini.kemudian hujan..hahahahha..sejuk kemain..budak² sendiri surrender xnak main....katanya sejuk dah...


Ini lah tempat yang paling lama..sebab senang nak mudah lepaskan Ayyil...Orang pun x ramai sangat masa ni..


Yang belakang je x pergi...yg tu sesuai dewasa je...ada lagi beberapa tmpat x cover....sebab banyak habiskan masa ..

So..bagi yang plan dekat²..boleh ke Bangi Wonderland (BW)..selepas ke BW boleh la shopping barang dapur di CS Supermarket...sebelah menyebelah je..boleh shopping sayur banyak²..murah dan berbaloi....dan boleh je ke Nilai 3....shopping...dekat² jer semuanya..boleh cover satu hari program...untuk aktiviti family dan shopping..cuci mata....

1 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Best jugak tu... Teman nie, last main-main air masa pergi Gambang hari tu...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015