12 September 2017

BW ke Nilai 3

Salam..
Sejak pejabat SPRM dah berpindah bangunan baru..masa bertambah ke pejabat dah naik kadang tambahan masa 10 minit...Biasa dah sampai 7.45..7.50am...Tapi minggu² lepas....semput² sampai 7.58...ada 8.00 30 saat...jadi test la minggu ni guna waze..lalu jalan baru pulak....cantik jerr.....7.38 am...paling tidak pun 7.45 am....so..maybe lepas ni kena guna laluan baru ni....hehehee

Sambung sikit la citer minggu lepas..Balik dari Bangi Wonderland tu..g lepak rumah k.ipar di Desaria..dekat² dah Nilai 3....selepas solat asar...husband ajak cuci mata....kat sana..kot la mana tahu..ada idea untuk rumah...

So..follow je la...masuk satu kedai jati...sebenarnya..nak g kedai perabot mcm xde feeling sangat..tapi xpe la..cuci mata katanya...mamat pakistan tu sambil follow..sambil explain....sambil explain...
saja la..test tanya..kalau beli hantar jauh..boleh ke..mcm kat Trg ke? boleh..boleh...dia jawab..dah sampai kelantan..setiu...mana² ntah dia sebut...FREE DELIVERY..

Husband dengar tu..aish....terminat je rasa...dia ask.."Raihan....boleh ni?....Ok sangat ni..Tapi dalam hati dah risau ni..bukan boleh husband ni...dan dan nanti dia beli....tetiba dia banyak tanya pulak ..risau dah ni...

Tup²....dia setuju...gugur jantung rasanya...shopping sekelip mata 3 barang....


 Salah satunya set meja makan kat atas...ada cermin kaca sepatutnya..tapi xletak lagi..


 Set sofa ni memang berkenan..tapi kalau sendiri beli....tunggu 3 bulan kot datang beli..


Cukup 3 barang beli ni....lap peluh jap...tapi mmg murah la..bagitau husband..ok la tu..dah la...terus hilang mood nak g shopping lain²....sebab dah tahu ...brg² ni nanti untuk rumah kat Dungun..selalu balik kampung pun..asyik² tidur rumah mak sendiri..walau rumah ada...siang je duduk..sekejap 3-4 jam..lepas tu balik rumah mak..selepas ni....konfem la kena balik rumah sendiri..deko² dah nak kena mula...
Dan boleh la buat homestay...nak bagi sewa x dah kot..sebab sayang...nanti..In Shaa Allah la...next plan... nak ajak kawan² datang buat makan² kat Kg..dah boleh datang rumah sendiri...

Selalu mcm tu la..duk KL dekat²..xpernah jumpa..balik kampung..mesti jumpa..hahahhaha



3 ulasan:

mummy_ayu berkata...

wah..cantik. furniture kayu

norhidana miswan berkata...

cantiknya yg meja makan tuh kak... dia nyer deco yg bulat2 tu buat jd mcm exclusive tuh....

tp 3 barang tu mmg lawo2 lah kka

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Hahahahaha... terkena juga ye pujuk rayu si mamat Pakistan tu...

Ada plan nak pindah balik kampung ke?

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015