14 November 2017

Bathroom Refinishing Coating

Amboi..x agak² tajuk..omputeh..kik..kik..kik..
Actually, lantai dalam tandas master bedroom mmg nak tukar..sebab dah lama sangat..dah puas sental...guna clorox....tapi baru ni..masa xsihat..campur clorox sental tandas..datang sesak nafas..masa tu mc..asyik tidur..bangun..konon nak buat la keje...nak cuci tandas..campur pencuci lain..letak clorox....kebetulan tutup pintu masa tu..mak aiii...tercungap²...time tu je la..tapi cuci guna clorox ni puas hati..sebab campur benda lain tu..jadi pening sekali..wallahualam..

Btw...sebab nak tukar pintu tandas...so...better buat lantai sekali...tapi..kalau nak tukar tiles baru..keje² buat tu..mcm ambil masa...tapi bila buat ni..sekurangnya sehari je xdapat guna tandas...esoknya dah boleh guna..

Sebab urgent..just dapatkan 1 quotation..tu pun kos dah RM1k..xtahu la murah ke mahal....


Buat ni dengan SB Multi Coat...yang suka adalah servisnya..kira...semua kehendak pelanggan dijaga...call...layanan..kan puji sangat kan..atas pengalaman masing²..


Warna² pun atas recommendation yang diberikan..corak pun pilih la mana yang suka..


Inilah asal lantainya...kalau nak diikutkan kalau tukar tiles lagi better kot...

Yang asalnya mcm ni..


Semasa proses² nak buat...Antara jam 10  pagi - 4 ptg siap...dalam 6 jam..nak guna tandas..esoknya baru boleh rasmi...


Ni bila dah siap...tgh tunggu proses kering


Akhirnya..selesai...waranti 3 tahun..maybe tahan dalam 10 tahun..In shaa Allah..

1 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Cantik... Kalau nak cuci bilik air tu, boleh sental ke lantai tu? Tak rosak ke coating tu?

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015