30 Mei 2014

Always leave office on time

Salam...

Malam² baru ada kelapangan..kat opis terlalu sibuk sangat...banyak sangat multitasking....yang rasmi.. tak rasmi...dan minggu depan isnin hingga rabu tiada di opis...kursus lagi..tapi kali ni kat kl je....ok la....jauh² xnak dah....dekat² jer....

Memandangkan aku sentiasa sibuk kebelakangan ini...banyak mengubah corak jadual seharian...biasanya aku tido jam 10 malam...kini aku tido seawal 12.30 pagi...esok pagi jam 5 pagi bangun...mula² tidak mengantuk..tetapi time lunch aku mengantuk dan tertido di meja sendiri..aku mmg xsuka tido lunch time...tapi mata bagaikan ada gam...10 minit dah nikmat....dah la 2 hero aku setiap malam kejutkan tido..."mama nak milo..mama nak susu.....nak mama buatkan....nak mama temankan tido...kesudahannya..aku tertido di bilik mereka..jam 3 - 4 pagi aku terjaga..baru masuk bilik semula tido....Ayyil berani..xde masalah..Iyyan ni penakut sangat....sentiasa nak berteman..

Btw meh la aku citer  sikit...aku ada sesuatu nak bagi....tapi nanti aku upkan entri tu..Perlawanan Persahabatan Bola Sepak...Nanti bagi la komen...aku nak tgk jawapan dan pandangan korang.....sebab lepas tu ...ada istimewa menanti...kalau aku bgtau apa nak beri...xde kejutan pulak kann....yerr la ...hehehhe

So...aku tinggalkan pic di bawah ni..aku ambik dari fb...pandai² la sesuaikan dengan persekitaran kerja...jangan yang ada dateline sesuka hati plak..tiba waktu balik...terus punch..Namun harus kita ingat kerja tidak akan habis...masa yang berlalu akan terus berlalu...so lakukan tindakan sekarang apa yang ingin dilakukan....Jangan bertangguh.....Ok...Selamat Malam....



2 ulasan:

~MommyAqilMedina~ berkata...

Hehe..rasa macam nak print je gambar ni besar2 kat ofis..hehe..biar semua orang tau..Bagusnya Iyyan n Ayyil tido kat bilik sendiri..bila Aqil nak start ni..wuwuwuwu...

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Bagus perkongsian ni... Work smart... don't work hard... Kehidupan kita perlu diurus dengan baik... Kebahagiaan adalah dengan keluarga... bukan dengan kerja... luangkan lebih masa dengan keluarga, sebab mereka lebih memerlukan kita. Soal kerja, boleh di tangguh... Jangan pula nanti, kita terlepas saat bahagia kita dengan anak-anak...

Teman biasanya masuk office pukul 7 pagi... settelkan apa yang patutu... pukul 5 teman balik, walau pun waktu kerja habis pukul 5.30... :) Kat office teman mempraktikkan flexi working hour...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015