20 Mei 2014

Drama & Filem

Salam....

Hari ni seharian bz...sebab dateline kena siapkan keje by today jugak...suka xsuka...kena siapkan....ingat aku hadir ceramah jumaat lepas "Pengurusan Stress"..penceramah Dr. Ibrahim....dia kata " banyak orang suka mengadu..xsuka dalam pekerjaannya ...tapi...sapa suruh bekerja kat situ? sapa suruh apply keje kat situ? masa interview semua ok....aku faham la part tu...kita manusia biasa..kdg ada perasaan mood up and down....tapi berkait dengan boss....ni boss yg ada..xtahu la sentap ke tidak...katanya..kalau jenis bos ni ada 2 jenis..

Yang pertama..BOSS (Buat Orang Senang Sejahtera)..maknanya...boss ni disukai ramai..memahami...tapi jika BOSS kedua (Buat Orang Susah Sengsara)...staff paling menyampah..xsuka....dan ada la panjang penjelasannya...mcm aku pernah bekerja di bawah  bos pertama dan bos kedua....kita belajar ....kadang hati kita pun rapuh....tapi aku jenis xkan mengalah.....xpayah melawan...tapi psikologi....biar belakang menangis bagai nak rak...tapi depan maintain....ada strategi bila masa.....kita nak guna....hahahhahahahha..tapi kena bertahan la....sebab bos semuanya betul....tapi kena tahu limit kita....nanti kita juga sengsara...xtahan sangat-sangat...pilih la jalan terbaik.....

Btw...aku nak citer pasal drama & filem..melarat la pulak....td aku balik lewat..sampai rumah jam 7.20...aku tgk bibik tgh tengok akasia rasanya.."Aku Isterinya".....aku xkisah la.....aku hairan gak dia..sinetron xsuka..drama-drama melayu dia suka..kdg dia lagi tahu....citer drama melayu ni...aku pun tgk la 10 minit..episod terakhir kan.....senang aku tanya je dia mcm mana pengakhirannya...

Mcm husband aku suka tgk drama..tapi melayu kurang sikit....kdg dia merajuk dengan aku..sebab dia selalu nak tgk bersama....aku pulak xminat..kdg aku layan kan la....sebab dia selalu download..movie...drama bersepah2 dia simpan dalam dvd...kadang beli hard disk beratus2....aku cakap..dah tgk tu..habis la..tapi dia buat simpanan sendiri..ada yang aku boleh masuk....kadang aku xboleh follow langsung...

Contohnya...citer Game of Thrones...katanya dari novel....mula2..aku ok la..kemudian aku xboleh masuk dah....aku xfaham.....lagipun complicated sikit jalan cerita...

Pic google
Kemudian dia tgk sorang2.....sebab aku xleh nak follow....aku xtahu dari mana datangnya minat....citer Atlantis....Stat Trek ni aku xminat sangat..dia minat sains fiksyen juga...ok la...aku boleh follow lagi..citer ni..suka la dia...

Pic google
Kemudian 2 hari lepas....aku baru habis selesai tgk Grimm season 3....ok la...aku boleh sambung season 1 dan seterusnya....namun aku gerammmmmm sangattt sebab citernyaaa xde ending....kena tunggu season seterusnya.....tu aku malas tgk tu....

Pic Google
Bila aku dah minat...lepas tu nak tahu kisah seterusnya..kena tunggu.....penantian satu penyeksaan....aku terus teringat lagu 90 an.....Penantian , Blackrose.......teringat2 aku..citer ni....apa kena xtahu aku ni....hahahhaha

Kemudian...ada satu siri....aku mmg xfollow..dia tgk sorang2....kesian juga sebenarnya....Arrow

Pic google
Siri ni..habis dia tgk semalam....dia bgtau..meh la tgk..episod akhir...aku temankan juga....walau xtahu apa2..pastu bila tgk...aku mula tanya.."ni sapa...yg ni sapa"...dia pun jawab " panjang citer la nak bagitau..kena tgk dari mula la......tu la orang perempuan kan..aku la tu....hahahahah..nak mudah je....memahami untuk tgk bersama xnak..suh dia citer..senang..aku faham....tp dia dera pulak perasaan aku....pengajaran..lain kali..tgk dulu...suka xsuka kemudian kira..lama2...datang la minat..

Dan dia download citer Dhoom....hindustan...sebab katanya rating tinggi..now dah Dhoom 3...so...dia download Dhoom 1 dan 2....mulanya....alamakkkk..3 jammm tu....aku bagi syarat....tgk satu jam setengah je sehari....nak habiskan Dhoom 1 pun ambil masa...kemudian sambung Dhoom 2....baru selesai jugak...aku lega la...tup tup..dia bgtau..Dhoom 3 dah siap download...huwaaaaa...aku kata nanti la...

Dia bgtau...orang perempuan suka la citer romantik2..mcm Ombak Rindu....aku mcmmmm xde la sangattt...aku pun xtahu ..Jalan citer menarik..aku ok...tapi aku xde la fanatik....last aku terjebak pun siri Nora Elena..kemudian xde kisah...aku minat filem Taken....Yg 1st ayahnya selamatkan anaknya....Yg kedua..anaknya pulak selamatkan ayah dia....xhensem xpe...janji citer tu terkesan dihati aku....

Aku ingat..masa aku g dating.......aku tgk 30 minit jerrr...kemudian aku keluar wayang duk luar....dia sorang2 tgk....mmg aku xboleh tgk langsung....potong kepala....takuttt aku...emosi terlebih....orang lelaki mungkin rileks je...aku ingat aku je...rupanya ada lagi perempuan keluar ...sama2 tunggu boyfriend ..aku pandang dia...dia pandang aku...kemudian senyum sama2.....

Filem tu....300.....

Pic Google
Aku citer kat kawan lelaki kat opis...dia bagitau...ehhhh..citerrr tu bestt.....akuuuuuuu.....kelip2 mata je...xkata apa2....nak paksa suka..xboleh....tapi sekurangnya bila dia bercerita selepas citer tu habis dengan muka excited.....ia kan aje..dengarkan saja...jgn putus mood dia...kadang jaga hati....kena menerima seadanya.....


2 ulasan:

~MommyAqilMedina~ berkata...

Hehee..genre minat husband akak sebijik macam husband aida..memang boleh geng sangat sebab suka download citer kat harddisk lepas tu layanlah senagsorang sebab aida jenis memlilih sikit movie..kalau sains fiksyen ni memang tak layan...citer hindustan n tamil boleh jugak layan...hehehe..nanti diorang bleh share lah kan minat yang sama ni..tapi sekarang husband aida takde masa sangat nak layan movie..sebab sibuk semedang..hehehehe

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Genre yang teman minat... hehehehehe... cuma buat masa nie belum berkesempatan nak menonton semua filem di atas tuu

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015