28 Mac 2017

Balik Kampung

Salam...

Alhamdulillah..cuti sekolah....acara biasa..mesti balik kampung..cumanya x best..balik sekejap je....Biasanya kalau balik Terengganu...mesti 4 hari minimum...tapi memandangkan nak balik juga.. 2 hari pun....balik la juga...sebab nak bawa balik insulin untuk ayah..kalau ubat² yang biasa boleh pos je....tapi kalau isulin x boleh pos...

Yang penting..setiap kali balik kampung..g kemas rumah sendiri..tapi tetap balik tidur rumah mak...Entahlah..rasa nak tidur rumah emak feeling nya lain.....sembang di meja makan..xhabis²...tgk tv sama²....tgk pokok bunga....lepak sama²....yang tu bestnya.....

Dan yang paling best balik kampung...dapat ke pantai...dulu²....aku nak sangat belajar uitm dungun tu jer..senang..dekat....tercampak jauh ke uitm shah alam...demi ilmu..ku turutkan jua...


Pantai Teluk Lipat....dah banyak berubah ..banyak terhakis....Bulan Mac - Oktober...ke pantai memang rasa seronok...kalau datang musim tengkujuh....nak ke pantai pun takut melihat ombak....cuti sekolah seterusnya..dah masuk Ramadhan.....sebab turn raya sebelah husband tahun ni...raya ke-3 baru la balik kg...


1 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Bestnya kampung tepi laut... boleh main layang-layang... Awak ada rumah lain kat kampung ke?

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015