16 Julai 2013

Masa

Salam Selasa....wahhh..pantas masa berlalu...hari ni dah 7 Ramadhan...alhamdulillah..setakat ni mcm xterasa je berada dalam berpuasa..sbb cuaca pun xde la panas sangat...kadang² hujan membasahi bumi...sepoi² angin menggigit menyapa badan..Rahmat bulan Ramadhan..

Setiap kali Ramadhan, mmg lepas sahur je...xboleh nak tido..kalau tido je....setakat masa 10 - 15 minit baik xpayah...bersiap² terus ke pejabat..

So today...masa nak keluar rumah tu dalam 6.05 pagi...awalllllnyaaa...padahal bukannya nak bersesak dalam jem ke apa pun..tp mmg aku suka keluar awal coz senang nak parking..lagipun bulan Ramadhan ramai yang masuk WP1...so xnak buang masa....jom tengok...waktu ke opis dalam santai² memandu...boleyyy...
Jam ni cepat beberapa minit...kira² 6.05am standby nak kuar      







Dah kuar...standby panaskan enjin kereta pulak...
Panaskan enjin..still dalam 6.05am
coz nak kena isi NGV...so..xpe....perkiraan bawak dalam 80 - 90km saja...


6.16am di Petronas isi NGV
Sekarang isi tangki dulu..sebelum matikan enjin...snap jap..lepas tu cepat² matikan enjin...Sebenarnya bahaya penggunaan telefon bimbit ni...sebab tu la ada larangan penggunaan telefon bimbit di stesen minyak.dan ada juga yang mengisi minyak petrol ke diesel ke xmatikan enjin kereta..Jgn amalkan.
lepas isi NGV ni pegi isi angin tayar kereta pulak...coz dah nampak kurang angin tayar..lepas tu...langsungg menuju ke Putrajaya..

6.42am...dah selamat parking di opis...



Ok..dah selamat sampai parking kereta di opis...masih banyakkkkkkk lagiii ruang....if datang dalam jam 7 dah agak penuh sedikit..sebab bulan ni ramai yg masuk WP1..dah parking...cepat² jalan menuju ke lif....(alaaa..mcm lambatt benauuu...jalan pun cepat² nk kejar lif..hehhehe)
6.46am...Selamat thumb print
Alhamdulillah...6.46am selamat thumb print..dah tu....ada ruang masa ni wat apeee?? apaaa lagi..kita updateee dulu....hehehhe.....dah siap update ni...masih belum ada yg sampai...sebab semua geng PY masuk jam 8.00 am...and now masih 7.30 am....xper la....buat keje mana yg patut.....Selamat Bekerja...







3 ulasan:

Adams Ayens berkata...

giler kentang awal pagi sey...klu ai 6.10 tuu bru lps solat bagai..kua umah jam 6.40 or 6.45..ekekekek
hati2 ek nak snap tu..di petrol pam..

norey berkata...

hahahha.....nak jadi yg 1stttt thumb print...kononnnyaaa la...hadiahnya pelempanggg..tua² gini nak hadiah...tu la...NB bulan Ramadhan jerr awalll kentang..

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Tak dek gambar juga... Yang ada cuma segi tiga saja...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015