23 September 2013

Kisah hari Ahad

Salam..
Selamat bekerjaa.....sekejap jer weekend..tup²..monday.....apa pun..kena ceria dan bersemangat untuk bekerja...citer weekend ahad..semalam la...penuh juga program...pagi²...nak kena hantar adik ...hana balik asrama...kejap je...dah final year belajar kat upm..last semester dia praktikal kat Subang..so stay dengan aku di Puchong..seronok skit..lepak²..walaupun dia bz ++++ masa praktikal..

hana..adik perempuanku...
Hana ni..hantu korea..running man...siri² korea semua dia layan...tanya je la...semua tahu....aku ni biasa² je..xlayan dgn layan...ker dah tua sangat aku ni....hahahhaa..semua malas layan...tapi nak try tgk siri coffee prince...Amni & Intan suh aku tgk siri tu...nanti aku tgk.... So..sebelum bergerak...jom kita amik gambar dulu bersama².......


me & hana
Kemudian.....jom bergerak....

Ayyil suka benar dgn cik hana...
Ayyil ni suka dengan hana..apa²..mesti dengan cik hana dia..sikit² cari...

nak duduk bersama cik hana dia jugak...

Ayyil kalau kat belakang mesti nak pegang tu...sabar je la
Iyyan pulak kalau naik kereta...mesti dia diam...kalau x bersama ipad...dia main hp aku...

Tu pun ipad..skrin dia dah rosak sikit...sebab ayyil la....dah repair dekat Low Yat..kena RM250...tgk²..xjadi jugak..lepas tu...hantar balik...tinggal kat kedai tu seminggu...senyap xde call apa pun...bila pegi low yat tanya..owner tu bgtau...rosak tu la...rosak ni la......kena order...mmmmm....xpe la...terima kasih..

So....sebelum hantar hana..jom kita breakfast dulu di precint 9, Putrajaya...ambil angin luar sekali sekala makan jauh....

aku order roti bom


Iyyan ni..malas skit bab makan..nak kena paksa²....termenung panjang dulu..org dah sudah makan dulu....lepas tu baru dia nak makan....cerewet sikit bab makan...kalau dia nak nasi.....request nak makan nasi ..lauk ayam kena ada ayam...paling pening kalau dia nak makan nasi minyak....kalau kat kampung banyak la...tapi kdg aku kelentong gak..masak nasi tomato...cakap je la nasi minyak....hehhehehe

Lepas sudah makan ..terus hantar hana ke upm.....aku mmg setiap jumaat lunch or time balik ambik hana...kecuali dia ada program aktiviti kat kolej ke...or bersama kawan² dia...minggu ni dia xbalik...sob..sob..sedih plak....

Dah hantar hana aku pegi  jemputan ke rumah encik megat...encik megat ni..dulu 1 opis d crc dulu...tp dah bersara..dia jemput saja buat makan²....so...jom terjah kl.....aku suka g kl ahad ...kalau sabtu mcm jem sikit...ahad..jalan clear.....dan encik megat duk kat wangsa maju....dulu aku menyewa kat wangsa maju seksyen 10...duk 2 tahun kat sana...masa bujang dan keje kat damansara..so....dapat la tgk perubahan apa yg. ada..

dari tingkat atas rumah en megat...angin sepoi² bahasa



lepak luar dulu...suka..angin kuatt..


Ayyil suka la..naik turun...naik turun..
Lepak² kat luar jap...kemudian..jom..masuk tgk makanan..


Encik Megat mmg pndai masak..laksam..roti jala..nasi dagang..kek buah..rajin betul....wife dia hanya tolong mana yg. patut...

Terima kasih la en. megat..selalu jemput we all sekeluarga ....murah rezeki..nanti datang berkunjung ke rumah saya pula....

 

1 ulasan:

Adams Ayens berkata...

as salam norey...
wahhh lawo laaa scarf u...
blog pown dh cung..
ki pi dap..

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015