03 Disember 2013

Pengangkutan Awam

Salam....
Semalam seharian hujan....alhamdulillah ..dan semalam ada update...tapi nak masuk gambar...tetiba xde gambar..sebabnya baru beli memory card...xtahu la...kenapa dalam hp ada...transfer pc xde..sebab aku xpandai sangat bab² ict....jadi biar dulu.....xnak stress²...nanti godek² semula....

So...aku nak citer pasal pengangkutan awam...sapa² yg. selalu guna pengangkutan awam....bas ke..lrt...teksi..memang dapat rasa pengalaman pahit ke manis...mcm dulu..aku keje hkl..kdg naik kereta...kdg naik lrt...masa mengandung...time² 7 bulan ke atas..mmg aku naik lrt je...lepas tu berjalan dari titiwangsa ke hkl....naik jejantas lagi...lunch nak g sogo..naik bas pulak...banyak berjalan...mudah bersalin..Alhamdulillah..

Dulu husband keje cyberjaya..best je tgk dia....xde stress....sekarang....bertukar...dia keje di kl sentral....aku pulak di putrajaya...wahhhh...mmg seronok.hehhee...dan sekarang org naik pengangkutan awam...untung....ada maklumat dan info pasal bas...lrt..komuter mmg dah lama ada...info time brape tiba tren..



Info masa ketibaan bas dah ada....senang dan memudahkan....pernah sekali je aku dgn hana adik aku g mid valley naik bas.....kdg rasa cepat je....bas jem² pun...bergerak....teksi pun ada...tapi teksi area puchong x pakai meter..sorry la..aku x akan naik...kdg xfaham...apa la susah guna meter...kalau jem xbergerak...meter tetap bergerak kan....dari beratur duk tunggu...

Dan org putrajaya lagi untung....tambang bas 50 sen je....cuma perhentian basss jauhhh nak menapak.......yg aku tahu bas U43...Putrajaya - Bandar Utama melalui Puchong..tapi faktor masa menyebabkan aku xnaik bas...sebab kena tukar bas di Putrajaya Sentral...hehehe..bukan org xnak naik bas...boleh jer...tapi ada yg nak amik hantar anak taska....keluar ambil anak sekolah...xkan nak naik bas...faktor masa kena ambil kira...sebab tu org bawa kereta..dan...konsep park & ride ni...xsesuai sangat...cuaca kat malaysia..bukan mcm negara luar...org pangkat besar² pun parking depan lobi..acaner tu....kepimpinan melalui teladan....

3 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Hehehe... Kepimpinan melalui tauladan... Betul tu... Kalau pemimpin buat salah, anak buah apa lagi...

Teman pun lama bebenor tak naik pengangkutan awam... rasanya tiga bulan sudah teman guna LRT dan teksi... banyak juga bezanya kalau nak dibandingkan dengan dulu...

~MommyAqilMedina~ berkata...

Tula kan..sekarang semuanya dah upgrade dan maju..Aida pon dah lama gile tak naik public transport..kekadang teringin juge..hihh

eMMe berkata...

Norey, byk pengalaman luas pandangan, Putrajaya pun u tau ek, penah dok putrajaya ke? tau takpe Bas Nadi Putra dan Park n Ride tu cam ape, cam tak sesuai je, heeee~

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015