28 November 2013

Sikap

Salam....

Saja nak sembang²..santai pagi ni...semalam lunch g Alamanda...sebab elok je parking kat tmpt exit ..konon senang la nanti..nak kuar..tapi aku pulak parking cara masuk terus..sekaliiiii nak kuar parking..panjang pulak Q nak keluar parking....aku yg dekat exit ni xdapat² nak kuar....sikit...sikit aku gerak nak kuar....yg. laluan nak kuar tu pulak..makin rapat...makin rapat dengan kereta depan..xpe la...aku xkisah la..org xnak bagi..Intan yg duduk seat belakang dah hint² kereta seterusnya harapannya bagi la aku kuar dari parking dulu....ohhhh...xdenya....semua nak keluar Alamanda cepat...

Then ada la hamba Allah ni bagi la jugak....elok cantik je dapat kuar...kereta depan² yg xnak bagi aku masuk tu..xtahu la xbyr parking ke...dah lebih masa ke....xdapat kuar.....yg kereta depan² dan depan lagi bukan main rapat memasing...jadinyaaaaaa......semuaaaa kena la reversed...

Sikap kita..xnak bertolak ansur langsung....tu kat parking....kalau org nak masuk simpang or keluar simpang punya cerita pulak...sesiapa yg biasa buat u turn depan ioi mall....sure tahu sangat.....jemmmm kat situ mcm mana...aku pun fahammm....semua nak cepat....tapi kalau yg xtahu....sebenarnya boleh buat u turn thru highway kesas...masuk kesas exit menghala ke kl...bukan ke klang...dah exit terus masuk susur terus....

Aku ok lagi...kalau org nak pintas aku..dengan cara berhemah......tapi kalau potong Q.....mmg sorry....sebab tlg belajar hormat org...sebab aku pun nak cepat.....tapi mmg jujur cakap.....kalau memandu kesabaran boleh hilang..pegang je stereng...dari cuba positif..xpe la..bg la peluang 1 kereta..kemudian ada lagi...ada lagi...kemudian terussss ke lauttt sebabnya sikap² pemandu yg tidak hormatkan pemandu lain...

3 ulasan:

lieyalatif berkata...

kat alamanda tu, ade satu exit tu mesin die problem kot..dah bayar tapi tak naik palang...lieya penah kene....malu ngan kete belakang bile org ingat kite tak bayar haahahah..kejam betul palang tuh....

lieya kat kkm jek, pi alamanda selalu jalan jek..selalu jalan sbb kat opis sejuk gile so jalan laa pi manda nak bagi panas badan hahahaaha

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

mmm... teman pernah dengar orang berkata... "Kalau nak tengok orang tu jenis sabar atau tidak... Tengok saja cara dia drive..." memang betul pun... :)

eMMe berkata...

nasib la norey, kadang drive okey je, org lain behave, kadang kite kan jumpe pemandu yg bersikap 'kurenggg' tu.. so, memang dpt maki je la.. sikap org mcm2 kan.. sabar je la...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015