08 Julai 2014

Citer Ramadhan

Salam..
Sekejap je...hari ni dah 10 Ramadhan....kat opis mmg xsempat sangat nak update..bz...nak siapkan keje² penandaan nama² berdaftar berpuluh² ribu....ikut schedule by 22 Ogos InsyaAllah akan siap,,,ptg² slow sikit..kadang dari aku target berapa...kadang xcapai kadang terlebih capai....maklum la sahur mmg xmakan nasi..minum air je...dengan B Young...but alhamdulillah....xterasa sangat lapar..

Sejak bermulanya Ramadhan mmg aku xpernah pegi bazar ramadhan....kdg husband aku mcm berbulu je....ajak g bazar..aku xnak...ntah la...sebab aku suka makan simple² je....makan nasi sikit dah kenyang...semalam husband nak beli kat lrt...aku cakap xpayah la....tapi nak jaga hati....aku kata hari ni beli la...kuih²..roti John..bukan apa...aku jarang suka makan luar....masak simple even goreng ikan pun ok...lagipun husband pun xcerewet makan..cuma sekali sekala nak ambil angin luar..ok la....aku pun xkan xboleh langsung makan luar...overr benar....hehehhe

Last weekend kakak² iparku ajak makan di shah alam..rumah k.noon..part aku kena sediakan mee kari....aku xpandai sangat sebenarnya masak mee kari..sebabnya k.na dan abg anis kira otai memasak...diaorg semua pandai²...tapi aku sahut cabaran....semua kata sedappp....hehehhe..alaa sedap pun sebab aku copy resepi..sebijik melalui blog  Kak Azie . Memang sedap sungguh...Tq K.Azie..aku puji sebab bukan masakan aku sedap....tapi kerana melalui ilmu masakan dari blog K.Azie  dapat la aku buat mee kari sedap...gambar aku xambil...sebabnya aku start masak jam 4....jam 6.20 ptg mcm xsiap²..ni nak masak kenduri ke apa...aku kalut...6.30 bertolak dari puchong...ngam² jam 7.00 sampai....lepak sampai jam 12.30 pagi...biasa dah kalau lepak...


Betapa meriahnya makanan...lepas berbuka...sembang²....apa saja bekas masing² bawa...letak je atas meja..pandai² la ambil....Sabtu ni akan ke Selayang...berbuka di Pak Tam pula...yg tu abg anis rekemen...nanti citer lain...

3 ulasan:

lieyalatif berkata...

tu laa lieya pun jenis tak reti masak sgt...tapi mujur skrang ni dunia di hujung jari...just gugle jek heheeh bersepah resepi...penyelamat gituuu heheeheh...teliur plak bace mee kari....boleh laa buat nanti berbuke bile2...kdg2 buntu nak masak ape ....heheheehehe

Ahmad Zaki berkata...

best dapat berbuka puasa ramai-ramai. =)

ZH Blogger

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Seronok dapat berbuka puasa ramai-ramai... Yang penting, masa berbuka tu jangan membazir...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015