18 Mac 2014

Ayah

Salam...

Semalam aku cuti hantar ayah 1st time nak buat check up kat IJN...satu hari mmg menghabiskan masa di IJN..masa tu aku syukur sangat..sebab semua urusan dipermudahkan....so...terus admitted utk buat angiogram esoknya....doktor bgtau ada risiko...but if everything ok...khamis boleh keluar...

Tapi kita manusia merancang...Allah menentukan....aku keje today..plan lunch time aku kuar g IJN...kemudian masuk semula opis...dah minta kebenaran bos semua...aku dgn Jue otw tu...nak singgah kl sentral ambil husband...

Namun elok je lepas plaza tol sungai besi....mak aku call suh cepat dan datang segera..doktor nak jumpa semua anak²...apa lagi perasaan aku yg tgh memandu....terasa ketar semua kaki lutut aku....tapi aku cuba kuatkan semangat.....dalam hati Allah saja yang tahu....

Semalam aku bergurau senda..gelak² dengan ayah...hari ni...xsempat buat prosedur sepenuhnya.....terus sesak nafas dan dimasukkan ke ccu.....dia stabil namun perlu pemantauan...terus aku sms bos...aku nak cuti minggu ni direct..

Aku xboleh stress...bila stress..aku xboleh makan...xboleh tido malam...aku teringat²......Allah sajalah yang tahu....sebab ayah ada diebetes..nak buat by pass pun risiko..semua apa pun risiko...hati berbelah bagi.....sampaikan aku x tahu apa yg terbaik....

Apa pun aku berserah pada Allah...hanya DIA yang tahu apakah terbaik...usia ayah dah 70 tahun....aku sayang sangat² ayah..dia paling rapat dengan aku....doakan yang terbaik...

3 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Teman doakan yang terBAIK untuk ayah awak dan keluarga. Insyaallah.

uncle gedek berkata...

Ayah kamu dikelilingai pakar yg terbaik di IJN...

Dont worry...!

~MommyAqilMedina~ berkata...

Sedihnya kak!hebat betul ujian yang datang ni kan..Hopefully semua teman sekerja akak memahami dan beri akak ruang untuk terus bersama keluarga dan temankan mak akak..Semoga ayah akak cepat sembuh!Amin..

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015