04 Mac 2014

Parking

Salam.....
Aku mmg betul² sibuk....alhamdulillah..ayah aku dah kuar hospital....selepas ni follow up ijn pulak untuk jantung dan pantau dengan corak pemakanan..senang sikit ayah aku duk sini..cuma mak aku la...teringat² nak balik...xpe la...nanti betul² sembuh....kita balik ramai² kampung...

Btw...aku biasanya jarang kuar lunch..but ada urusan² aku terpaksa la kuar ....kadang lari g hospital..tp aku x suka g waktu lunch...waktu aku banyak bazir cari parking....lepas balik keje senang....orang pun dah x ramai...parking jauh skit pun xpe....

Tapi ada juga perangai yg suka mementingkan diri...

Masa aku parking kereta sebelum keluar adalah belakang Myvi..belakang garisan putih.....
 
Kemudian aku balik lewat sedikit...aku geram betul dengan kancil ni......semata nak teduh bawah pokok....gap dah jauh antara kereta depan  dengan kereta belakang....dah rugi...at least 2 kereta boleh masuk ....xpe la....hari ni hari kebahagiaan dia....


Bila aku balik petang tu..aku nampak sebuah myvi masuk parking cara begini....kalau muat untuknya parking...sah² dia dapat masuk parking cara elok...

Bertimbang rasa la sikit...kalau blok kereta orang xkisah pun...sebab faham parking susah...tinggalkan no fon boleh call....ni ada kadang blok kereta orang..call xjawab²...turun la sekejap jam 4.30 alih kereta sebab dah ada parking kosong selepas tu..kesian kereta yang nak kuar balik....kadang aku nampak ada membebel²....dah la tgh panas....dia call xjawab².....nak tolong tolak pun xboleh..sebab angkat handbrake...no fon ada xjawab...maybe meeting kot....bersangka baik sajalah..

Sebab tu aku selalu parking tepi²..senang..nak kuar terus...

3 ulasan:

BUNDA a.k.a KN berkata...

Salam ziarah dan salam ukhuwah dari bunda...
macam2 perangai orang ni...jenis yang kurang sivik pun ada..

~MommyAqilMedina~ berkata...

ouh aida pon angin kalau bab parking lagi-lagi kalau orang tu jenis macam yang kancil n myvi tu..block keta orang boleh tapi kena tinggal no fon baru ada timbang rasa..Alhamdulillah Ayah akak dah sembuh..

Fiza Rahman berkata...

Memang kurang ajar tau orang mcm ni. Selfish.

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015