18 November 2014

Iyyan

Salam
Sebelum bergerak ke perhimpunan bulanan...ada ruang masa sedikit sementara menunggu...meh la citer pasal Iyyan..

Iyyan ni mmg manja sgt2 dgn aku berbanding Ayyil... nk kena mkn suap..tido nk kena temankan sampai betul2 tido...kalau tidak... baru aku masuk bilik 5 minit..dgr dia buka pintu balik nk kena temankan dia semula  dlm bilik dia... penakut dh mmg sah...Ayyil xde hal...duduk atas kat sorang2 xde hal...

Alhamdulillah   dia mula sekolah start 3 tahun di smart reader....cuma masa Jun tahun ni...pengetuanya   sakit dan terpaksa tutup smart reader cawangan puchong jaya..boleh transfer bandar puteri...tapi Iyyan dah start awal...so bg peluang dia rest dulu...namun papanya ajar apa yg patut mengikut buku diberikan.

Now...dia dh bnyak tanya yg pelik2...antara soalanya...bila iyyan 50 tahun..mama umur brape tahun..bila kita mati..kita pegi mana mama....dan mcm2 lagi.... kalau pasal game...dia refer papanya....mamanya hanya tahu candy crush...hahahaha...

5 ulasan:

norhidana miswan berkata...

tp btl lah kak, selalu anak sulung manja lain mcm... bgs lah iyyan sbb advance dr kwn2 lain kak

Jueliza Jamani berkata...

sama mcm anak saya pun dia srk jugak..

lieyalatif berkata...

tu la kak....sorang rapat ngan papa, sorang rapat ngan mama...baru adil heheeheh bagus budak kuat bertanya ni kak..sel2 otak sedang berhubung org kate heheehehehe....

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Tahniah... Kalau hendak anak berjaya, Papa and Mama nya pun kena usaha sama dengan anak...

~Aida@MommyAqilMedina~ berkata...

Iyyan banyak persamaan dengan Aqil..serupa sangat..maybe dari sekolah yang sama kot..haha..tapi sampai sekarang still tak pisah tempat tidur..aduhaii..susahnya sebab sangatlah penakutnya pon!huhuh..pasal umur tu pun sama..sibuk nak tau umur dia akan datang n umur mommy berapa tahun..sama kan?hehee

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015