03 November 2014

Jalan ² IOI Mall

Salam..

Kebetulan sabtu malam aku g Ioi Mall..jarang ke sana sebenarnya..dekat..tapi jemmm...senang g giant kinrara..sebab parking free...aku boleh tolak troli....santai²...nak balik...senang...tapi memandangkan nak ambil gambar untuk Iyyan...kedai gambar yg ada Ioi Mall je la..so..terpaksa la ke sana..sambil tu pandai husband aku...dia kata...raihan pilih la baju...kita belikan baju untuk raihan ok...amboi...jarang dia sebut...dia suh sangat aku pilih..aku nak pilih pun...xtahu...kalau aku balik Dungun..aku g pasar malam.hari khamis.. di sura gate...seronok aku nak pilih baju...so...aku pun setuju la g Ioi Mall..sebab ada alasan aku kena pegi...kalau x...biar dia je la pegi..


Aku nak shopping...senang aku ada list...ni..bila x plan..aku xtahu nak beli yang mana..

 

Seingat aku..time pregnant..aku mmg suka Scarlet...

Sambil² tu..baru aku perasan...si ayyil ni....excited dia nak g Ioi....selipar lain sebelah...alahai...sabar je la...tapi bila aku tegur..selamba dia je...


Ingat habis bergaya la tu...aku xtahu nak nangis ke nak gelak....xkuasa aku nak g beli selipar baru...esok² aku tunjuk gambar ni..baru dia tahu..hahahhaa

Kemudian nak g beli groceries sikit...aku ingat nak ambil tisu royal gold ni...lepas tu iyyan sound " mama...ambil tisu scott sudah..mcm tahu jer...scott murah sikit....aku pandang husband aku...dalam hati " mesti dia suka la tu..anak dah pandai buat penilaian bandingkan harga....hehehhe


Bila nak balik dalam jam 10 lebih tu..ramai sangat orang beratur nak bayar tiket..so husband aku bagitau..bawak la iyyan dengan ayyil g tengok kat pet shop...sambil tunggu dia..boleh la..layan 


Iyyan dan Ayyil mmg suka sangat dengan kucing..aku je xtahan...suka jugak..tapi malas part nak menjaga...konfemnya jika nak bela..aku kena uruskan...


Tengok dari luar..dapat bergambar pun jadi la...tu pun ada juga sebut.."mama, jom bela kucing....mmmmm..



5 ulasan:

Norliza Osman berkata...

wah bestnya shopink...hihihi tang kasut tu tak blh tahan...sy bc pun sambil ketawa...sbb teringat ank sy pun perna cm tu.

~Aida@MommyAqilMedina~ berkata...

Seronok jalan-jalan..hihihi..bab shopping lagilah seronok!hihihi..Anak2 lah paling happy kan..kitorang kalau keluar pun selalu pergi Sunway je sebab ada Jco Donut..hihihi..

uncle gedek berkata...

unlce suka kucing... tapi kucing yg tak suka ngan uncle!

huhuhu

Najib Ariyan berkata...

lain kali jenjalan bawak kucing sekali... masuk bakul ke mana2 ker... lepas tu tak pandang dah kucing luar sana

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

hahaha... Jom bela kucing...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015