20 November 2014

Tukar cover

Salam..

Kasih sayang suami kadang² datang dari pelbagai bentuk....Kadang nak buat kejutan....memang terlebih sungguh kejutan..Ada orang boleh request...nak apa...aku..xsuka request....tapi kalau terdesak...tolong bayar expenses aku pun cukup la....hahahaha

Biasa weekend, aku mmg guna kereta suami aku jika nak keluar...sebab kereta aku siap isi ngv jumaat...siap parking cantik...so..aku tahu..suami aku nak kemana²...even nak g beli barang dapur pun..konfem ajak aku..hampir 10 tahun kahwin..aku dah tahu sangat...jadi...setiap kali aku guna...aku isi minyak kereta dia..so untung pihak dia la juga kan...

Last week aku keluar.....tetiba dia call....entah mcm mana..dia rajin pulak..g order untuk tukar cover car seat aku....ikut mata aku..masih elok dan cantik sangat lagi...tapi dimata dia...dah buruk benar....isk..isk...isk...x pe la...dia bayarkan....lepas ni aku nak request la...tapi bila aku request..xdapat pulak...gitu la..gini la...
So semalam..dia suh aku balik awal...dan pergi terus kedai tu untuk tukar....3 jam nak siap...dia datang ambil aku untuk balik rumah dulu sementara siap....kemudian lepas dinner baru g ambil semula kereta...terpksa la semalam balik awal....


Dah cabut kerusi depan....proses pun bermula...

Tu..aku tgk..masih elok lagi....tapi dimatanya....xsesuai....huhuhu...kadang..aku pun xfaham....lelaki ni...cthnya aku beli baju sendiri or dapat hadiah ...mata aku cantik benar dah....dimata dia x cantik...dah berapa kali...dia xsuka..terus dia cakap.."abg xsuka la ...pakai baju ni..." akhirnya baju tu x aku pakai ...kdg aku nak cakap pun xsampai hati takut dia terasa....baju ni org hadiahkan....org tu bukan org lain...mak aku sendiri....tapi...aku pakai juga...tunggu dia outstation ...

Ni..datang nak tgk mamat ni buat kerja..


Pagi tadi..parking...baru aku dapat snap gambar ni...terima kasih atas pemberian ini...kan xbersyukur pulak...huhuhuhu....jika nak bagi apa² lagi lepas ni..harap bincang dulu...boleh aku request sesuaikan dengan harga dulu...hehehhehee


2 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

OK la tuh... Kena ikut cakap suami... :)

~Aida@MommyAqilMedina~ berkata...

Mesti akak ni orangnya simple n tak cerewet..hihi..pepandai je..sebab aida ni cerewet hamat..hubby tak pulak..tu la kena contra kan..tapi bile dah pasang leather nampak class n kalau air tumpah pun dah tak risau..hehe

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015