28 Julai 2015

Cerita Raya

Assalamualaikum & selamat pagi...

Menanti hari-hari penuh debaran sekarang..mcm menantikan nak melahirkan anak..InsyaAllah akan berhijrah akan ke Jabatan baru tidak lama lagi.(kalau stay lagi bagus)..kalau tahu senang..bila tak tahu gelisah...benar la lirik lagu Penantian itu satu penyeksaan...sebenarnya berada di Jabatan ini dah selesa dengan suasana dan orang-orang di sekeliling...tapi..semuanya yang berlaku seterusnya..ada hikmahNya....samada kekal atau terus melangkah...apa pun...berserah kepadaNya...Bertanya kepada suami..."Abang, kalau raihan kena berkhidmat di Trg...Raihan terima...anak-anak biar Raihan uruskan..Diam dia...Diam tanda sayangkan....hahahhahaah......alaaaa...g outstation 5 hari..dah 2 malam tak de call pun...wasap je la...aku pun x call...

Sambung sikit..gambar & cerita corat-coret Aidilfitri hari tu....masalah yang semakin ketara sekarang adalah Ayyil...mendadak sangat ketara...

Main Game..
Semalam aku sorok ipad..menangis sungguh²...nak ipad..nak ipad... bila tgk muka dia menangis sungguh²..kalau iman x kuat..konfem bagi...tapi aku saja biarkan..mesti jiran dengar ni..dera anak ke apa ni..


Pagi raya kan dari rumah Puchong....dah siap² pun..sempat lagi...ni main Xbox...mata tu ke tv.. bukan pandang kamera...


Ni la gambar raya satu family...Sekian..

Bila Iyyan dah ok....suh bersedia...tangan masih pegang remote.



Masa beraya umah k.nu di Shah Alam....pun sama...


Masih fokus tanpa mempedulikan orang.....xpe adik..tahu la nanti...

So..bila balik kampung...wifi tak de kat kampung.....baru je sampai Dungun..sempat beraya 2 rumah masa baru sampai tu...kebetulan masa g beraya rumah saudara ada wifi..so boleh bertahan la lagi dia...

Bila balik rumah mak.....xsampai 5 minit.....ni perbualannya:

Adik : Mama ..nak balik Puchong

Mama : Baru je sampai adik...napa nak balik dah..

Adik : Adik nak main Xbox...

Tu baru adik....Iyyan pulak..

Iyyan : Mama....esok kita balik..

Mama : Apesal?

Iyyan : Iyyan nak main game ada wifi...sini xde wifi...

So......betapa sekarang terleka dengan tu semua...walaupun orang kata..xnak ketinggalan ada gajet tapi kena ada batasnya.. Rumah makcik aku lagi la...raya pertama..wifi kena off...sebab semua masing² mengadap hp...aku lagi la xmelayan...sebab....kalau org sms/wasap masa kat kg...lambat reply...aku jarang pegang hp...sembang x puas dengan mak sendiri....lepas lepak dan lepak..sembang...walau tgk tv pun...sambil minum²..... xpuas lagi bermanja dengan mak nampaknya.....hehehhehee

4 ulasan:

lieyalatif berkata...

hah akak nak kene pindah ke? keluar dari jabatan skerang? sampai ke negeri lain ke? ishh biar betol...leceh kot ngan anak2 sekolah semua.....hope semua dipermudahkan laa hendaknyer....

aduhhh dulu tu laa penyakit dayyan....sampai lieya sorok ipad semua.... skrang mmg dayyan pun dah serasi dgn rules lieya ...main ipad on weekend sahaje heheheeh

eMMe berkata...

IYE LAA...MANE DE ORG DOK TGK2 HP KAN..NNT DIKATA ANTISOSIAL..BEBUDAK KAN CEPAT BOSAN... TAKNAK BAGI DOWANG MERAGAM..NAK BAGI DOWG LEKA... TU LA JADINYA.. SABAR JE LA NOREY...

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Sebab tu iklan dalam iklan raya, suruh off kan WIFI... :d

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ berkata...

Semoga Ayyil dapat biasa kan diri takde gadget nanti..InsyaALLAH..slowly ye kak..aida pun face problem yang sama jugak..Medina..sampaikan nak tidur je mesti bukak youtube..kalau tak bukak tak boleh tidur..so kalau takde wifi ke ape memang menangis mcm kena pukul..tapi kena hati tu tabah setabahnya kan kak..semoga prob akak solve secepatnya ye..comel je iyyan n ayyil pakai baju melayu biru..akak pun comei!

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015