01 Julai 2015

TY ku

Wow...terkejut ai....harga minyak naik..tapi masih selamat sebab menggunakan ngv...tgk kat dalam group wasap...fb..rata² penuh ayat sindiran..Sejak dua menjak ni...semuanya pasal kenaikan dan tiada yg turun²..

Hari tu bulan Mac..roadtax mati...so lenjan kereta suami g keje...dia punya angin...kenapa la x renew roadtax dan insurance..parah juga..RM50 guna petrol kereta dia g keje..sebabnya geran kereta hilang..kebetulan nak renew..aku bayar insuran online nak renew kat kiosk je..kena pulak mesin kiosk dah pindah kat MOT presint 4 xsilap..lepas tu g sekali...mesin belum siap install sepenuhnya...lagi la aku bertangguh..

So aku suh Mr.Chau uruskan...(ni kawan rekemen) bagusss sangat servis dia...aku just turun lobi....bg geran (selepas 2 bulan cari baru jumpa) lupa tahap gaban dah...kemudian dah siap.memandangkan aku dah balik...dia siap hantar ke rumah roadtax dan semuanya..harganya amat berpatutan...Boleh call la dia jika nak renew roadtax 019-3855715...

Member cakap dia orang sarawak....yang hairan  bin ajaib..dia kecek kelate...so..automatik bahasa terus tukar...al-maklum la..org dengar je aku bercakap...dah tahu..mesti asal trg..hahhahaa..dah 18 tahun berhijrah kl...lidah ku tetap sebati bahasa  trg..

After 2 bulan ....mula²...kena tukar bateri...kongggg terus...lagi la bising suami...aku diam je..mmg salah aku pun...terbang duit lagi...kemudian..masa nak guna..baru aku perasan...dah tinggal spring tempat hon tu...kah..kah....kah...boleh la..nak tampal logo apa yer..


Lawak antarabangsa betul....kereta ni aku dah pakai 12 tahun....rasanya semua banyak dah tukar spare part...nak kena uruskan hon pulak..penting tau hon ni...semalam aku drive...ada kereta x sabar² nak masuk kanan ke taman perumahan aku....biasanya jarang orang nak jalan terus sebab jalan tu..jalan mati..kecuali nak g speedmart ..Jenuh la aku terpaksa angkat tangan....nak suruh dia tunggu jangan kuar simpang lagi...yang akhirnya menyusahkan dia juga..sebab ruang jalan sempit...nasib kau x langgar pohon mempelam orang....hehehehhehe

3 ulasan:

norhidana miswan berkata...

kui3... itulah kan... lupe nyer pasal itu yg jd gitu kan kak... heheheh

~Aida@MommyJauhari'sMedina~ berkata...

hihihi..kelakar lah akak ni..lawak ..tapi kalau mis placed aida pun selalu..hihihi

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

huhuhuhu... mungkin boleh consider awak guna air hon... :d

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015