10 Julai 2015

23 Ramadhan

Salam 23 Ramadhan...

Wah..sekolah Putrajaya hari ni dah last..next week cuti panjang..kalau kat Selangor... 15 - 22 hb baru cuti..dan kalau ada mak ayah nak bercuti lama..anak pun ponteng sekali la....hehehehhe..jgn amalkan...

Next week beransur-ansur orang akan bercuti..sampai khamis ai bekerja...cuti 20 - 22 hb saja...sebab tahun ni raya kat sini ...raya ke - 3 baru balik trg.... apa pun..pada yang memandu balik kampung..hati-hati di jalan raya..peringatan buat diri sendiri juga..

Sapa yang cuti panjang...selamat bercuti...especially yang ada anak belum sekolah..untung la...ambil la peluang...kan dah anak bersekolah...masa bersama saudara mara di kampung yang jumpa jarang sekali pun payah...ye la...sorang di utara..sorang di selatan..raya pun nak jumpa..kadang turn di kampung mertua...

Tahun ni pun ala kadar...shopping baju anak pun belum..baju mama dan papanya...apa yg ada...x raya pun tetap juga beli baju...InsyaAllah start malam ni misi mencari baju anak..dengar² ada jualan sale besar-besaran di PICC weekend ni....tapi Jue ajak g pwtc esok ada sale besar-besaran online....bawa duit cukup² bajet..jgn swipe kad kredit...jgn berhutang untuk bergaya di pagi raya..nanti merana ..

Standby nak ambil kuih raya..beserta duit kuih pun kena....sapa nak datang rumah beraya..silakan..tapi maklum kan .nanti rumah g beraya..hehhee...ok..selamat berhujung minggu..

3 ulasan:

norhidana miswan berkata...

bersederhana kite th ni yek, akak raya sini dulu yek... ok jgk tu kak... tak merasa jem berejam2 mcm thn lps...

kuih raya apa tuh... mcm cornflake tp ada kacang ijau jgk

eMMe berkata...

Assalam Norey! wow kepek sebelah telefon okey..sambil gosip kat tipon, sambil ngap2 kepek kan, heee... lapo lak tgk kepek tu... hahaha!!

Tahun ni giliran kg Me, raya ke-3 drive kg abg kat Gemas! kire Utara ke Selatan la kan.. tatau la jalan jem ke tak time tu!

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Lepas raya nanti... mesti banyak lagi balang kuih raya kat atas meja office tu...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015