08 Oktober 2014

Maxisss....

Salam...

Apa khabar semua? hari ni hari rabu...tapi xpe la.....aku nak bebel jugak....nak marah pun ada.... kat area rumah aku... hanya boleh maxis saja line telefon rumah dan internet....so..nak x nak...kena terima la... sebelum ni..jika ada masalah dengan line telefon rumah ke...internet ke....boleh dikatakan cepat juga tindakan...dan sebelum tu..maxis mesti call....tanya..sebab technician akan set time nak datang rumah jam brape...

Aku pun x tahu line internet rumah aku tu slow.... tak ikut spesifikasi sebenar....tapi orang teknikal ni...cepat je tahu....ada something x kena....bila aku buka internet..janji ada boleh tgk...kira ok dah tu...cuma loading lama sikit..jadi aku fikir sebab banyak download kot.....aku pun x kisah....

ni la  test  kelajuan speed internet semalam

Bayangkan sebelum ke medan..husband aku dah call maxis 2 kali untuk maklumkan...sehingga la nak g medan...dan aku pun pegi..jadi dia x inform aku pun....dia bagi details contact ayah mertua aku sebab dia akan tinggal sementara kat rumah puchong..so....sehingga la nak balik dari medan..husband aku baru inform...internet dan line rumah ada masalah...dia suh aku cek dah ok ke belum...dia bagi laporan semua details...

Bila balik aku tgk..masih x ok..so aku call la maxis..kali pertama...customer service bagitau...dah call ayah mertua aku... 3 x ..tapi xjawab...dah sms..xde jawapan...so aku bagitau la....ambil contact number aku pulak dan aku tunggu tindakan seterusnya....tapi senyap...Jumaat x silap aku balik keje ...bibik bagitau...ada orang maxis datang..dia xbenarkan masuk.... aku pun baru teringat.....bibik aku bagitau....majikan x de pesan...mmg aku x pesan pun...sebabnya...orang maxis akan call dulu biasanya nak datang....kalau aku xde...orang tu mengaku dari mana²..macam mana aku nak confirm memang sah orang tu dari maxis..sekurangnya bila call..aku dapat contact number details....so...kepercayaan tu kuat sikit...dan bibik pun dah pesan pada orang maxis tu....dah call belum majikan buat temujanji...orang maxis tu pun bagitau akan datang semula dan akan call aku...

Tapi bila xde apa².. aku segera call maxis semula pada hari yang sama.....customer service tu maklumkan..okey akan ambil tindakan semula....sehingga semalam...janji tinggal janji..husband aku call semula maxis semalam.... buang masa betul ...dah la nak call maxis kena guna hp....masing² aku dan husband dah convert kepada celcom... berbayar dah nak call tu...nak dapat bercakap tu kena bercakap dengan mesin dulu....

So semalam cuti..aku g  giant kinrara..nak tgk pakej TM pulak...sebab dah masuk area Tempua tu.....so...sekurangnya ada pilihan la....ada persaingan lain sikit servis.....tapi hampanya aku rasa.....sebab hanya Jalan Tempua 2 dan 4 saja yang ada...Jalan Tempua 3 xde lagi....pulakkk......huhuhuhuhuhu....aku dah terbayang² dapat bercakap thru telefon rumah ke rumah free...... tapi laluan Tempua 3 belum ada....

Aku pun x tahu apa masalah maxis...aku pun faham....banyak case dan tugas customer service bukan mudah...tapi....orang bayar perkhidmatan tu...bukan free...

2 ulasan:

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Better amik service dari TM. Lagi pun, kalau internet tu memang TM yang manage international gateway nya...

~Aida@MommyAqilMedina~ berkata...

tula tu kat kawasana Puchong Jaya hanya ada Maxis line je ye kak?kalau nak pasang IPTV pon tak bboleh kak sebab IPTV tu boleh pasang kalau ada line UNIFI..kalau takde, terpaksa jugak menunggu Maxis ngek ngok tu kak..huhuhu..semoga segala masalah cepat selesai ye kak..

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015