29 Oktober 2013

Water Heater

Salam..

Pagi ni alhamdulillah..hujan datang di pagi hari....sejuk dingin aircond opis mengigit diri...kebetulan water heater rumah rosak sejak last week....ohhh.....lagi la..mandi pagi kena setitik air tu...sejukkkk sekaliiii....
So....weekend..adalah misi mencari water heater............so....jom kita jalan²..mencari dan survey apa yg. nak dibeli....

nak beli yg. murah...jimat..
Biasa kalau nak beli apa² barang..mmg survey dulu....1st g kedai Onking kat Balai Polis Puchong Jaya...harganya mmg ok la juga...tp dah 1st kedai..mmg xbeli dulu..kena cari 2 quotation lagi...tapi Joven la paling murah...yg. ada pump..

Pensonic pun ok gak
Brand Pensonic ni pun ok.....before ni..guna water heater pensonic..sejak dari kawin..2005..hingga la sekarang baru sekali rosak...motornya bunyi sekuat motor boat...hahahhaa..nak mandi jiran sebelah maybe tahu...bunyi motor kemain kuat..lepas 5 minit..terus padam....kemudian air umpama titisan gerimis...sebab motor dah stop...hahahahha..tapi xsilap dulu beli kat Dungun RM200++ jer...sekarang semua RM300++...yer la..dah berapa lama ...kira berbaloi la....namun rupanya kedai elektrik banyak tutup sabtu .ahad xsure sebab g Ioi Mall.... ada exhibition kat KLCC...so...dapat g satu kedai kat pusat bandar puchong..tapi harga lebih kurang..caj pasang rm80...kat onking rm70...xbeli la laginya..

So..semalam husband call petang before balik keje.....otw balik dia suh singgah ESH pusat bandar puchong ...if ok. dia  suh beli terus..kebetulan pulak..jiran tu mmg keje ESH...dulu dah ada beli brg² elektrik..boleh redeem point kad kredit....so...balik....singgah...kat ESH...beli la jenama joven .....pasang sendiri..sebab nak jimat rm70..hehehhee...skrg banyak nak kena jimat....dan sudah selamat pasang dengan jayanya......




3 ulasan:

~MommyAqilMedina~ berkata...

aida punya water heater pon dah risak..tak berganti pon..huhuhu..sedih..tapi kalau harga dia ok, boleh jugak beli ni ..hihi..Onking murah2 tak barang dia kak?tak pernah jejak situ lagi..hihhi..

***Kak..nak cakap sikit..jangan marah tau..kalau akak dapat buang verification tu ok jgk..sebab susah sikit aida nak komen..sebab mata ni pon rabun ..hihhi

eddy ipoh berkata...

Thanks for info

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

mmm... water heater kat rumah pun dah lingkup... Minta di ganti baru la tuu...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015