25 Februari 2014

BZ

Salam...

Kebizian melanda aku sehinggakan tiada ruang nak menulis..biasa sampai opis jam 7 tu..sempat la buka pc...mula² mesti baca tajuk² akhbar...kemudian aku bw sekejap dan 7.40 turun tapau breakfast..tapi hari ni..aku rasa mcm masa cepat berlalu....aku lak  g course JID....memandangkan..parcel E parking adalah agak hazab dan nazak....so..aku memilih kenderaan jabatan saja....sebab lepas habis JID aku nak ke hospital putrajaya..tapi balik opis..ada keje atas meja...aku kena siapkan...x mengapa..siapkan dulu..

semalam ayah aku kena masuk wad semula...sepatutnya ahad..kena masuk di HKT...tapi masalah logistik..kitaorg suh adik aku bawa ke putrajaya..dan tadi selepas JID aku kena tukar shift dengan mak aku...so..aku jaga shift tgh hari hingga petang..bergilir² jaga dengan Ju..mak aku biar rest sikit..nak cari parking saja ...10 kali tawaf ..kalau boleh nak parking xnak kuar²...hahahah

Dan tadi balik rumah....jam 9 mlm...jgn sebut soal kepenatan...mak aku x bg jaga malam...sebab dia tahu anak dia ada suami...tapi aku rasa kalau suami izinkan..apa salahnya kan...tapi itulah ibu...sentiasa berkorban....susah x mengapa dia tanggung...dengan kudrat usianya ...lagipun senang kalau aku tido sana..esok nak g keje dekat dah...kalau xde air pun kat puchong (tapi masih ada setakat ni)...kat hospital sure ada kan......hahahhahaha...

kalau jaga orang sakit ni..jgn sekali la mengeluh kepenatan...hati kecilnya pasti tersentuh..betul kadang masing² sudah ada tanggungjawab....tapi apa salahnya berkorban dan tiada harta yang dapat membalas jasa kedua orang tua kita...aku juga bukan anak yang terbaik...tetapi tetap berusaha untuk buat yang terbaik..esok² aku juga akan tua...adakah ada orang akan menjaga aku ? perjalanan hidup sukar diduga.aku sentiasa fikir...apa nasib aku di hari tua....mmmm..ke cepat sangat fikirnya...?? apa yang aku harapkan..ayah aku cepat sembuh...aku sedikit terusik...sebab aku paling rapat dengannya....

1 ulasan:

~MommyAqilMedina~ berkata...

Betul kak..yang penting kena selalu ingat hukum Karma..semoga segala kebaikan akan di balas dengan kebaikan jugak..Semoga Ayah akak cepat sembuh dan sihat seperti selalu..betul kan kak kalau dengan orang sakit memang jangan diluah kepenatan kita sebab hati mereka pasti tersentuh..InsyaALLAH Allah akan balas segala kebaikan kita nanti..Amin..

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015