07 Februari 2014

Waze

Salam...
Semalam nak balik aku tgk² google maklum akan sampai ke puchong 51 minit...mak aiii..lamanya...aku godek²...maybe accident kot kat ldp..kemudian..aku pun call husband..sebab dia nak suh aku g kedai game abc kat tesco untuk re install semula game x box...hard disk xleh baca...kemudian dia msg aku..bgtau jalan clear..dia kata buka waze.

Al-maklum la aku bab² gajet ni mmg fail....nak buka waze pun terkial²...tapi sebab selalu kena paksa dengan husband suh buat...aku pun dengan yakin...senang je rupanya....kik..kik..kik...so start dari parking..on waze..berlagaknyeee....nak g tesco puchong je pun....tapi sebenarnyaaaa....banyakk membantu...percayalah dengan teknologi waze..

Biasanya aku mmg balik lalu Persiaran Utara....aku jarang lalu skve...sebab banyak lori...walau situ jalan dekat......lagipun persiaran utara mmg xsesibuk kenderaan di skve..Dah guna waze dah pun....waze suh lalu persiaran utara...ehhh..berlagak...rasa mcm nak lalu skve pulak...mata aku dah terpacak kat waze...dia suh menghala terus serdang...aikk..xnak ikut waze juga..aku pun belok susur skve.....huwaaaaaa...terus sangkutttt....semalam ada lori rosak la...accident lori terbalik ke apa...elok je aku susur..info sinar fm pun bagitau..elakkan melalui skve...

Orang degil...mmg la...kemudian waze suh susur mardi...masuk gate 2 exit to putrajaya semula..nasib la kali ni aku nak ikut nasihat waze....x pasal² aku masuk putrajaya kemudian lalu persiaran utara semula.....tu la...degil sangat....kerana kedegilan itu la aku kerugian 20 minit yg mana aku sepatutnya dah tiba ke destinasi...sampai ke rumah jam 6.40...aku masih dengar info trafik bgtau mana² yg nak ke ldp atau skve sila susur persiaran utara kemudian masuk semula ke skve dan ldp.....

Patut la..sekarang husband aku apa² xnak ikut cakap aku....ikut cakap waze...kdg nak balik kg pun...aku suh masuk mrr2 cepat sikit nak ke tol gombak...dia xnak ikut....sebab dia kata..waze lagi dipercayai sebab lagi up to date.....cepat betul teknologi sekarang.....pstt..aku bukan xnak on waze sangat..sebab aku kedekut data plan....asyik celcom sms suh upgrade..bila cek data...banyak lagi....asyik warning² x habis²...

Gambar google..
Apa pun thank you waze...keperluan waze ni untuk tahu alternatif jalan terbaik dengan masa yang cepat dan singkat...kan orang kata...alaaa nak on waze juga nak balik rumah....bukan orang lain...aku la tu....tapi kalau nak harung jem xde masalah....sebab ada orang kata...duk lembah klang..jem tu biasa la....tapi aku xnak..sebab aku ada pilihan lain...melainkan tiada pilihan...hadap je la jem tu....

2 ulasan:

~MommyAqilMedina~ berkata...

oh memang waze ni membantu sangat ye kak?aida tak pernah install pon waze ni sebab selalu guna GPS lama tu n memory phone dah penuh..hehee..Tapi aida pon tak suka jem..rela lagi kut jalan jauh asalkan tak jem..hehee

Izni Hafiz Abdul Rashid berkata...

Teman pun sesekali ada jugak guna Waze nie... Tapi bateri HP cepat kong bila guna Waze nie... so, kena ready charger dalam kereta la kalau nak guna Waze nie...

Copyright to T' RAI IYYAN n AYYILL
Designed by UMIESUEstudio 2015